Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!


180 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!
Την ημέρα μνήμης της εν ψυχρώ δολοφονίας του αγαθού, του αγίου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, στα 1831, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο!
Η δολοφονία του οργανώθηκε μεθοδικά και ενθαρρύνθηκε από την Αγγλία, επειδή ο Κυβερνήτης δεν αποδεχόταν τα μικρά και στενά σύνορα που θέλαν να μας επιβάλουν οι Άγγλοι, για να κάνουν το χατήρι των Τούρκων...
Η δολοφονία του όμως τελικά, έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού δεν επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τα θνησιγενή σύνορα που σχεδίαζε το Λονδίνο.
Έφερε όμως και μια μεγάλη συμφορά, τη Βαυαροκρατία, τη Γερμανοκρατία δηλαδή του Όθωνα, που προσπάθησε να αφελληνίσει και να προτεσταντοποιήσει την Ελλάδα, κλείνοντας και 300 Ορθόδοξα Μοναστήρια, ανάμεσά τους και την Ι. Μ. Αγίας Μαρίνης Άνδρου... Ως και τον Κολοκοτρώνη τότε θέλησαν με την ψευτοδίκη να καταδικάσουν σε θάνατο!
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, είχε μητέρα που καταγόταν από την Κύπρο, απ΄ όπου καταγόταν και ο Άγιος Σπυρίδωνας, του οποίου το άγιο και θαυματουργό λείψανο βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε ο Καποδίστριας...
Ο άγιος Κυβερνήτης, δεν καταδέχτηκε ποτέ να πληρωθεί από το κράτος για τις υπηρεσίες του και αντιθέτως, ξόδεψε ολόκληρη την περιουσία του, πληρώνοντας από την τσέπη του για τις ατέλειωτες οικονομικές ανάγκες της χώρας στα πρώτα της βήματα!
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, έδωσε την καρδιά του, το νου του, την φροντίδα του, τη στοργή του, την περιουσία του και τελικά και την ίδια τη ζωή του για την Ελλάδα!
Η ημέρα της δολοφονίας του, η 27η Σεπτεμβρίου, ας γίνει η ημέρα της Μεγάλης Επανάστασης! Η ημέρα που θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα μας πίσω! Τιμή και τρόπαιο, δώρο και χρέος στον αγαθό μας Κυβερνήτη.
http://www.noiazomai.net/

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Δημήτρη καλή σου μέρα.
Μακάρι να μπορούσαμε να ορίζουμε τις ημερομηνίες της επανάστασης.
Χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις και πρώτα απ΄όλα η συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα.
Χωρίς αυτόν ρούπι δεν κάνουμε.
Γι΄αυτό πρώτιστο καθήκον μας είναι να πείσουμε τον κόσμο.Να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να μιλήσουμε, να συμπορευτούμε και σε αυτήν την φάση να αρνηθούμε να υποταχθούμε στα βάρβαρα μέτρα και στα χαράτσια που μας επιβάλλουν.
Δεν μπορούν δεν έχουν τους μηχανισμούς να ελέγξουν όταν είμαστε πολλοί.
Και γι΄αυτούς τους πολλούς ο καθένας από εμάς, χρεώνεται ένα μερτικό να τους ενημερώσει, να τους ενθαρρύνει να τους πείσει.
Άντε να βάλουμε τα δυνατά μας,άντε να σηκώσουμε το μπόϊ μας,άντε να βρούμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας.
Καλή σου μέρα.
Η επανάσταση τώρα είναι καθημερινή και με τον εαυτό μας επαναστατικοποιούμε την συνείδησή μας, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ριζική ανατροπή του συστήματος.
Ο Καπιταλισμός δεν μπορεί να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, δεν μπορεί να υφίσταται δίχως την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

zeidoron dtsoukas είπε...

ΒΒ μου κάθε μέρα και κάθε ώρα προσφέρεται για Επανάσταση εδώ που φτάσαμε.Και πρέπει να την κάνουμε έστω και ατομικά όπου μπορούμε και καταλαβαίνουμε πως μας αδικούν!
Τα 'χουμε πει πολλές φορές ο κόσμος θέλει ηγέτες-ηγέτη,που να μπει μπροστά και να οδηγήσει τον κοινό αγώνα αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται από πουθενά.
Να είσαι καλά,καλό μεσημέρι!

Read more: Go to TOP and Bottom