Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο της Κρήτης


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άγρια δολοφονία με μαχαίρι νεαρού 21 χρόνων τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, και τον τραυματισμό άλλων δύο κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αφορμή ποδοσφαιρικές διαφορές.

Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην αιματηρή συμπλοκή έξι νεαροί, δύο 20χρονοι, ένας 18χρονος, ένας 19χρονος και δύο 21 χρόνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στη συμπλοκή έλαβαν μέρος περίπου 30 οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού 21 χρόνων με μαχαίρι στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, ο σοβαρός τραυματισμός συνομηλίκου του, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, και ο ελαφρύτερος τραυματισμός 19χρονου, ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου έλαβε εξιτήριο.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό από το Νοσοκομείο στις 04.05. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί έως τώρα έξι νεαροί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί, που διακομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί επακριβώς η εμπλοκή τους στα επεισόδια.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, καταδίκασε τα γεγονότα, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως η ΠΑΕ ΟΦΗ. Την έντονη καταδίκη του εξέφρασε, επίσης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας τόνισε πως «αποτελεί μία αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο», ανέφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom