Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Διακόπηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 16/3 η δίκη για την προσωπική αντιδικία της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη με τη δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου

Θέλουν να θυσιάσουν μία "Ιφιγένεια",  και μάλιστα μια δικαστίνα, στο βωμό της φίμωσης των blogs και κατ΄επέκταση  του λόγου,  ακόμη και της σκέψης γενικότερα.  
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η δίκη, όποτε και όταν αν γίνει.

Παρασταθήκαμε σήμερα (Τρίτη 8/3) στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, θέλοντας να μάθουμε από κοντά τι αφορά η προσωπική αυτή αντιδικία της δικαστή με την κα Κωνσταντοπούλου, (σχετικό-Προσοχή και Επαγρύπνηση... 0ι καιροί ου μενετοί!) που η Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, της 5/12/2010, κατά παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και αντίθετα σε κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσίευσε.
Η δικαστής ήταν παρούσα μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενους της, σύζυγο και αδελφό της. 
Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, η ίδια αυτοπροσώπως δήλωσε στο δικαστήριο ότι παρίσταται και διορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους της την κα Παναγιώτα Ζερβομπεάκου, τον κ. Δημήτρη Καραμήτσα και τον κ.Δημήτρη Τσοβόλα, για να την εκπροσωπήσουν για την προβολή των ακυροτήτων της, μέχρι τώρα διαδικασίας, που οδήγησε στην παραπομπή της η οποία είπε ότι κατά την κρίση της είναι εντελώς παράνομη. 
Σε περίπτωση όμως, που το δικαστήριο, μετά την προβολή των ακυροτήτων κρίνει ότι η μέχρι τώρα διαδικασία ήταν νόμιμη και μπει στην ουσία της υπόθεσης, η κα Παγουτέλη δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί επί της ουσίας, ενώπιόν του.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν απούσα και αντ’ αυτής εμφανίστηκε ένας συνεργάτης της, δικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή διότι ισχυρίστηκε ότι η πολιτικώς ενάγουσα υπερασπίζεται πελάτη της στη δίκη των πυρήνων της φωτιάς και βρίσκεται στο δικαστήριο εκείνο το οποίο συνεδρίαζε σήμερα. ...
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της δικαστή αρνήθηκαν την αναβολή, ισχυρίστηκαν ότι το αίτημα αυτό μετά τις νέες διατάξεις, είναι μη νόμιμο, διότι ο επικαλούμενος λόγος αναβολής  δεν αποτελεί ανωτέρα βία, και σε κάθε περίπτωση ζήτησαν με επιμονή, διακοπή της δίκης σε άλλη μέρα, και όχι αναβολή,  διότι δεν μπορεί μία δικαστής εν ενεργεία που και η ίδια δικάζει, να είναι όμηρος σε μία εκκρεμή δίκη. 
Μετά από αυτά το δικαστήριο διέκοψε για να διασκεφτεί και μετά δίωρο που επέστρεψε αποφάσισε τηδιακοπή της δίκης για τις 16/3//2011. 
.
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η δίκη, όποτε και όταν αν γίνει.

Από τη τροπή που πήρε αυτή η υπόθεση, φαίνεται καθαρά ότι θέλουν να θυσιάσουν μία "Ιφιγένεια",  και μάλιστα μια δικαστίνα, στο βωμό της φίμωσης των blogs και κατ΄επέκταση  του λόγου ακόμη και της σκέψης γενικότερα.  
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την επιμονή του Καστανίδη να ψηφίσει και το νόμο «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αποδείξουμε δόλο ή κακές προθέσεις, μας καλύπτει όμως το σκεπτικό που αναρτήσαμε: Ανοικτές επιστολές και σχόλια (open gov) για το θεαθήναι; Έτσι δεν είναι κύριε Καστανίδη;

Τέλος σημειώνουμε και τη συνέχεια- απάντηση:

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ξεγυμνώνει και αποδομεί τις καλές προθέσεις Καστανίδη!!!

Το θέμα της δικαστή λοιπόν ΔΕΝ μας αφήνει αδιάφορους. 
ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να την "θυσιάσουν" στο βωμό ανίερων συμμαχιών και συμφερόντων.
Είναι αλήθεια ότι στην αρχή είχαμε σχηματίσει άλλη εντύπωση. 
Ευτυχώς σήμερα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε την αλήθεια.
Και θα το πράξουμε, με όποιο τίμημα και εάν κληθούμε να πληρώσουμε.
Την ελευθερία του λόγου και της σκέψη μας ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να την φιμώσει κανείς.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΈΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom