Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε 230 εκ. ευρώ!Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας σώσουν!!!


Κόμμα και κράτος ταυτίζονται στην Ελλάδα και στα... χρέη! 
Καταχρεωμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη στις τράπεζες που αγγίζει τα 111 εκ. ευρώ και η ΝΔ έχει χρέος πάνω από 120 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ είχε έσοδα 65 εκ. ευρώ το 2010. Από αυτά τα 19,8 εκ. ήρθαν από την κρατική επιχορήγηση και τα 40 από δάνεια. Γύρω στα 33 εκ. χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ η δαπάνη για τους τόκους 6,49 εκ. ευρώ.

Η ΝΔ είχε έσοδα 18,7 εκ. ευρώ, με τα 15 εκ. να προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση και λειτουργικές δαπάνες άνω των 40 εκ. ευρώ που καλύφθηκαν με δανεισμό 25 εκ. ευρώ. Πλήρωσε για τόκους 6,4 εκ. ευρω. Σύμφωνα με γνωρίζοντες – οπως αναφέρει η Καθημερινή – το 50 με 60% των εσόδων και στα δύο κόμματα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, που έχει περικοπεί και η κρατική επιχορήγηση, έχει πέσει “μαχαίρι” σε πάρκινγκ, κινητά, χαρτική ύλη, έξοδα περιοδειών κ.α. Όσο για τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΠΑΣΟΚ -κυβέρνηση γαρ- μετακίνησε υπαλλήλους του σε συμβάσεις του Δημοσίου. Η ΝΔ έκανε 60 απολύσεις, δηλαδή έδιωξε περίπου το 18% των υπαλλήλων.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: