Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!

Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Νέο Λύκειο που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου. Πολλές οι ενστάσεις και δικαιολογημένες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ίσως είναι η εκπόνηση ομαδικών και ατομικών ερευνητικών εργασιών. Και εδώ χωράει πολύ συζήτηση, αλλά δείτε πώς ανοίγουν οι κερκόπορτες της άλωσης της ελληνικής γλώσσας. Κάποιες από αυτές τις εργασίες θα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!

Μετά δηλαδή το υποχρεωτικό μάθημα Αγγλικών στα παιδάκια πρώτης δημοτικού, όπου θα εκπαιδεύονται με έναν ιδιότυπο τρόπο ως δίγλωσσα αφού θα ξεκινούν να μαθαίνουν παράλληλα ελληνική και αγγλική, το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των εργασιών σε μια ξένη γλώσσα παραγκωνίζοντας την επίσημη γλώσσα του κράτους!

Δεν πέφτουμε απ’τα σύννεφα βεβαίως. Η κα Διαμαντοπούλου, μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, από την εποχή που ήταν επίτροπος στην ΕΕ έκανε προτάσεις ώστε να γίνει η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας. Τώρα κάνει ότι μπορεί από την θέση που βρίσκεται, να περάσει ανθελληνικές θέσεις. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να αλλάξουν και τα Πανεπιστημιακά πτυχία ίσως και να επιβάλλουν κι εκεί την αγγλική ώστε να γίνεται αποδεκτό από ξένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα; Δεν αποκλείεται!

Φυσικά κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι κατά στην γλωσσομάθεια. Αλλά όταν η εκμάθηση μίας γλώσσας γίνεται παραγκωνίζοντας την επίσημη του κράτους, ή όταν οι ενδοσχολικές εργασίες στο ελληνικό σχολείο να εκπονούνται στην αγγλική, τότε τα πράγματα μοιάζουν εξόχως επικίνδυνα. Γιατί η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας. Είναι σκέψη, ιδέες και πολιτισμός. Όταν υποβαθμίζεις την γλώσσα σου υποβαθμίζεις τον πολιτισμό σου.

Δυστυχώς κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν άκουσα να κάνει μνεία στο ζήτημα.
αἰέν ἀριστεύειν

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Όχι μόνο κόμμα δεν μιλάει αλλά και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν την ύπαρξη μιας γλώσσας σε όλο τον κόσμο, βλέπε αγγλικά, χωρίς να υπάρχει φόβος --λένε-- για τον πολιτισμό μας!!!
Νομίζω Δημήτρη ότι θα μείνουμε μερικοί γραφικοί που θα υποστηρίζουμε στο μέλλον τη δική μας γλώσσα...
Και επειδή τα έβαλες με τις Άννες....θα αλλάξω όνομα!!!!
Κάτι θα έχει το όνομα ως φαίνεται.........
Καλό βράδυ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αννα μου δεν μου 'χεις δώσει κανένα δικαίωμα,οπότε δεν έχεις και κανένα λόγο να φοβάσαι!
Οπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά έτσι και τα ονόματα δεν ευθύνονται για ό,τι πράττουν οι φέροντες,οι φέρουσες εν προκειμένω!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ επίσης!