Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

24ωρη απεργία στο συγκρότημα Μπόμπολα,γροθιές στη συνέλευση των δημοσιογράφων

Μέχρι και γροθιές έπεσαν στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στο συγκρότημα Μπόμπολα πριν από λίγο. Οι εργοδοτικοί έχασαν την ψυχραιμία τους όταν αποφασιστικά οι δημοσιογράφοι του "Έθνους", της "Ημερησίας" και του "Goal" απέρριψαν τη συμβιβαστική πρόταση-υπόσχεση-δέσμευση που μετέφερε ο διευθυντής του "Έθνους" Θ.Τσεκούρας προκειμένου να μην εγκριθεί η 24ωρη απεργία για αύριο που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.
Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους πολέμιους της απεργιακής κινητοποίησης και κατόπιν λογομαχίας, ένας από τους δημοσιογράφους επιτέθηκε και γρονθοκόπησε συνάδελφο του δημοσιογράφο επειδή ήταν υπέρ της απεργίας! Τόση απώλεια ψυχραιμίας.
Η επόμενη μάχη για τις εφημερίδες του Πήγασου θα δοθεί σήμερα, πιθανώς στα δικαστήρια. Τα όσα όμως συνέβησαν σήμερα είναι ενδεικτικά για αυτά που θα γίνονται κάθε φορά σε συνελεύσεις των εφημερίδων.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.» και «SPORT PLUS Α.Ε.» όλες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2011 ζητώντας, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από την ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: