Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου

Η διοίκηση του ΟΠΑΔ θέλοντας θεωρητικά να απαλλάξει τους ασφαλισμένους του στο νομό Αττικής από την ταλαιπωρία να πηγαίνουν στα ταμεία του οργανισμού για να εισπράξουν τα χρήματα που καταβάλουν από την τσέπη τους για αγορά φαρμάκων (αφού οι φαρμακοποιοί έπαψαν να τους χορηγούν) ήρθε σε συμφωνία με το ΙΚΑ για να προμηθεύονται συγκεκριμένα φάρμακα(ακολουθεί λίστα) από τα φαρμακεία του.

Βέβαια κανένας τους δεν σκέφτηκε ότι Αττική δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά εκτείνεται από το Λαύριο μέχρι τις Ερυθρές και τον Αυλώνα και τα φαρμακεία του ΙΚΑ βρίσκονται στην Αθήνα τα πέντε κι ένα στα Μελίσια.
Με ελάχιστο κοινό νου όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό δεν είναι λύση,αντίθετα μάλιστα πολλαπλασιάζει τον κόπο και το χρόνο.Η λύση είναι μία και μοναδική:να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί και να χορηγούν κανονικά τα φάρμακα στον κόσμο.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΟΠΑΔ.
ακολουθεί εδώ ο κατάλογος των φαρμάκων

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
«Ο ΦΣΑ αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ώστε να τους ενημερώσει έντιμα, υπεύθυνα και ειλικρινά για τη μέχρι σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση σχετικά με την άρση της πίστωσης, που έχει επιβάλλει προς το ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση της Κυβέρνησης, μέσω των φιλικών προς αυτήν ΜΜΕ, διαστρεβλώνει πλήρως την κατάσταση και δημιουργεί την εντύπωση ότι για όλα φταίνε οι φαρμακοποιοί. Ουδέν όμως ανακριβέστερο από αυτό.

Μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΔ (Δημόσιο) οφείλει στα μέλη μας λογαριασμούς 8 – 10 μηνών, το οποίο σημαίνει ότι εμείς έχουμε χορηγήσει για το παραπάνω χρονικό διάστημα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, φάρμακα καλύπτοντας όλες τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, πληρώνοντας τις εταιρείες και τους προμηθευτές μας τοις μετρητοίς, χωρίς να έχουμε λάβει ούτε ένα Ευρώ από τον ΟΠΑΔ κατά παράβαση του νόμου του Ελληνικού κράτους (και με τη συνενοχή της κυβέρνησης), που ορίζει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών.

Αποτελεί επίσης απίστευτη υποκρισία να έρχεται η κυβέρνηση και δια των εκπροσώπων της, να δηλώνει τη συμπάθεια της για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις και έχοντες την ανάγκη Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, που φθάνουν μέχρι και 5.000 Ευρώ. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και η υποκρισία της κυβέρνησης φαίνεται από το γεγονός ότι υποχρέωσε τα φαρμακεία από το Σεπτέμβριο του 2010 να δίνουν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στους ασφαλισμένους με ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους, το οποίο δεν καλύπτει τα έξοδα μας. Αυτό δεν το έκανε για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή οι εταιρείες σταμάτησαν να δίνουν τα φάρμακα αυτά προς τα νοσοκομεία, ισχυριζόμενες ότι τα νοσοκομεία έχουν να τις πληρώσουν εδώ και τρία χρόνια!

Σήμερα, ο ΟΠΑΔ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα Ευρώ για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που έχουμε χορηγήσει στους ασφαλισμένους του από το 9/2010, κατά παράβαση πάλι του νόμου που ορίζει ότι ειδικά για αυτά τα φάρμακα, πρέπει να πληρωνόμαστε άμεσα. Σημειωτέον δε, ότι εμείς οι φαρμακοποιοί όταν προμηθευόμαστε αυτά τα φάρμακα, τα πληρώνουμε στους προμηθευτές μας σχεδόν τοις μετρητοίς.

Ποιός λοιπόν κοροϊδεύει ποιόν; Και με ποιο ηθικό ανάστημα τοποθετούν τους ασφαλισμένους απέναντι στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι που εδώ και τόσα χρόνια προστατεύουν την υγεία τους, όταν το κράτος αδιαφορεί;

Ας αποταθούν λοιπόν οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ κι ας ρωτήσουν που πήγαν τα χρήματά που δίνουν για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και με ποιο τρόπο κατέρρευσε το ασφαλιστικό τους ταμείο. Και ας απαιτήσουν το αυτονόητο: να δώσουν τα οφειλόμενα που αφορούν την υγεία τους, σε αυτούς που τους στηρίζουν και είναι ουσιαστικά στο πλευρό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom