Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ολά τα βίντεο με τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ανά την Ελλάδα


Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους οι μαθητές,οι γονείς,οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι απλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν,κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου ανά τη χώρα,για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων όπως και για την γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης.
Σε γενικές γραμμές επεκράτησε ψυχραιμία και οι πολίτες εκφράστηκαν είτε λεκτικά,είτε με πανό,σε κάποιες δε περιπτώσεις και με την αποχή των μαθητών από τις παρελάσεις.Εντυπωσιακή ήταν η έμπνευση των μαθητών της Σύρου που αντί να στρέφουν "την κεφαλήν δεξιά" επέλεξαν το άγαλμα του Μιαούλη από την αριστερή πλευρά του δρόμου.Στο Ρέθυμνο μόνο οξύνθηκαν προσωρινά τα πνεύματα αλλά και κει η ψυχραιμία και η λογική εκτόνωσε την κατάσταση.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ
Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς το άγαλμα του πραγματικού ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής. Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.

Μετά το πέρας της παρελάσης, τα παιδιά ''παρέλασαν'' και εκείνα στην πλατεία δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επεισοδίων που βίωσαν την 21η Μαρτίου, που σημάδεψαν τη Σύρο και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη τους. Μαζί τους συντάχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των σχολείων και όλοι καταχειροκροτήθηκαν από τον Συριανό λαό και όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις.
http://www.syrostv1.gr/

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο φόβος φυλάει τα έρμα!
Μεγάλο παλικάρι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έφυγε από την παρέλαση πριν την ολοκλήρωσή της. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στα ελληνικά χρονικά, ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να την  κοπανά από την παρέλαση από το φόβο των εξαγριωμένων πολιτών! Είναι μία κυβέρνηση φυγάδων, αρχίζουν και το συνειδητοποιούν! Λέτε να προθερμαίνουν και τα ελικόπτερα διαφυγής; [βίντεο από το seleo.gr]

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ

Με λίγο κόσμο , αλλά με την ίδια περηφάνεια ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Κουρυδαλλού για την 25η Μαρτίου 1821 με αποκορύφωμα την μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
Παρουσία του Δημάρχου Κορυδαλλού κ. Σταύρου Κασιμάτη, Δημοτικών Συμβούλων από όλες τις παρατάξεις του Δήμου, Βουλευτών, Πολιτευτών αλλά με λίγο, ομολογουμένως, κόσμο σε μία λαμπρή ηλιόλουστη ημέρα διεξήχθη φέτος η παρέλαση στον Κορυδαλλό.
Παραφωνία, εύλογη όμως, οι έντονες αποδοκιμασίες από Συλλόγους Σχολείων του Κορυδαλλού οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις των Σχολικών Μονάδων.
http://peireotikosteki.org/


ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
http://tv.alfavita.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με μαύρα περιβραχιόνια και κρατώντας μαύρες σημαίες και ένα μεγάλο πανό παρέλασαν οι μαθητές του Λυκείου Νεοχωρίου Κυλλήνης. Τα παιδιά, στο τέλος της παρέλασης που έγινε στον κεντρικό δρόμο του χωριού, έδωσαν δυναμική απάντηση στο κλείσιμο του σχολείου τους. Αγόρια και κορίτσια του Λυκείου κράτησαν το πανό που έγραφε «Δεν φεύγουμε από το σχολείο μας». Οι κάτοικοι τους έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα, δείχνοντας έτσι πως είναι στο πλευρό των μαθητών.
http://iliapress.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η Άννα Νταλάρα πήγε στην παρέλαση στο Περιστέρι να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση! Οι πολίτες είχαν όμως άλλη γνώμη για την παρουσία της μεταξύ των επισήμων. Το τι έγινε δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. [βίντεο fade news]
http://www.tsantiri.gr/


ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Ένα πανό που επιχείρησαν να σηκώσουν διαδηλωτές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στο 8ο Γυμνάσιο Τρικάλων και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Αστυνομικών, καθώς στην Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ούτε με ειρηνικό τρόπο…

http://www.trikalanews.gr/

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Τώρα πολλά μπορώ να γράψω περί χούντας, ρατσισμού και άλλων φαιδρών καταστάσεων... αλλά το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι με αυτά που έχω ζήσει τους τελευταίους μήνες, το συγκεκριμένο συμβάν που διαδραματίστηκε στην παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010 μου φαίνεται απόλυτα αναμενόμενο...
Αφού (τα όργανα κάποιων ανθελλήνων πολιτικών) πρώτα απομάκρυναν τον κύριο όγκο των παρευρισκομένων πατριωτών, εν συνεχεία έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κάμψουν το σθένος κάποιων δεκάδων που παρέμειναν στο συγκεκριμένο σημείο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010

Πήγαν στην παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος με τις μερσεντές και έφυγαν προκλητικά με αυτές. Κανείς τους δεν σκέφτηκε να πάει στην παρέλαση μέσω της Βουλής με τα πόδια για να μην προκαλέσει. Τόσο ματαιοδοξία πια,τόση ανοησία. Γι αυτό θα τους πάρουν τελικά με τις πέτρες.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Είπανε και το κάναν. Κανένα δημοτικό σχολείο, από τα 3 που διαθέτει η Δεσκάτη, δεν πήρε μέρος σήμερα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου..
Είναι τραγικό να μιλάμε για παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και αυτή να... λείπει. Ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα η Κυβέρνηση, διαφορετικά λένε πως όλοι οι πολιτικοί θα είναι ανεπιθύμητοι στην Δεσκάτη. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για το Βίντεο που μας έστειλε. Δεν μας είπε όμως ποιός εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη σημερινή... παρέλαση;  Ο κ.Βουλευτής ήταν εκεί; 
ΔΕΙΤΕ:


http://aetos-grevena.blogspot.com


ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Μικρή μερίδα διαδηλωτών σήκωσε πανό πίσω από την εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην οποία παρίσταντο οι Βουλευτές Βούρος και Γεωργιάδης.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Οι μαθητές δύο γυμνασίων του δήμου Εορδαίας (πρώην δήμος Πτολεμαΐδας), δεν έλαβαν μέρος στη σημερινή παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση των σχολικών τους μονάδων.

Πρόκειται για τους μαθητές των γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας, τα οποία συγχωνεύονται με τα γυμνάσια Ανατολικού και Εμπορίου αντίστοιχα.

Η απόφαση για αποχή από την παρέλαση των μαθητών των παραπάνω γυμνασίων, ελήφθη χθες, ομόφωνα από τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της μαθητικής – στρατιωτικής παρέλασης στο Ρέθυμνο. Την ώρα που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ομάδα πολιτών...
από αριστερές παρατάξεις ανήρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, όταν δύο πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση διαμαρτυρήθηκαν προς αυτούς.

2 σχόλια:

moments collector είπε...

Αρχίζουμε να παίρνουμε μπροστά και να σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και πολύύύύ το χαίρομαι.Ζήτω το Έθνος!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Νάντια!
Κάτι κινείται και να σκεφτείς πως δεν έχει σφίξει ακόμα για τα καλά η θηλιά στο λαιμό μας.
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

Read more: Go to TOP and Bottom