Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ούτε "μαζί τα φάγαμε",ούτε "μαζί τα φύγαμε" κύριε Αντεισαγγελέα!Αφήστε τ' αποφθέγματα και πιάστε τους κλέφτες


Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”"!

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας Π.Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μιλώντας στη Βουλή.

"Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι", πρόσθεσε ο αντεισαγγελέας.

Κατά την ακρόασή του και την διαδικασία της συζήτησης επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων του 2010 της Επιτροπής, δεχόμενος πλήθος ερωτήσεων από τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρθηκε και σε ελέγχους που από το 2010 έχει κάνει σε πολιτικά πρόσωπα.

Κι ενώ λόγω της αυστηρής αρχής της εμπιστευτικότητας ο κ. Νικολούδης δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόσωπα, τόνισε πως αισθάνεται την ανάγκη «να πει την δική του αλήθεια, ενάντια στις απόψεις πολλών που κάποτε και ανερυθρίαστα πετάνε λίθους για την πολιτική και τους πολιτικούς».

"Σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ’ ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν".

"Αυτή είναι η δική μου αλήθεια και δεν επιδέχεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Ακόμη τόνισε πως δύο πολύ κρίσιμης σημασίας ζητήματα είναι η λειτουργία των εξωχώριων εταιρειών (off shore) και η μη καθιέρωση αναστροφής του βάρους της απόδειξης για τις πηγές των χρημάτων του.

"Είναι τα δύο σημεία που μπορεί κανείς να πει ότι είναι καταφύγιο των παρανόμων", είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα ανέφερε οι τροποποιήσεις του νόμου περί "πόθεν έσχες" πολιτικών προσώπων και άλλων, εν τέλει απαντά με τρόπο αποτελεσματικό και στα δύο αυτά προβλήματα, καθώς και απαγορεύει να μετέχουν στις εξωχώριες εταιρείες κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων και εισάγει ένα είδος αναστροφής του βάρους της απόδειξης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλιο Ζείδωρον:Αυτά ελέχθησαν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.Σε απλά Ελληνικά ερευνά κακουργηματικές πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!
Κι εμάς μας αρέσουν τα λογοπαίγνια και τα αποφθέγματα αλλά....
Κύριε Αντεισαγγελέα για να τα "φάμε" και να τα "φύγουμε" απαραίτητη προϋπόθεση είναι και να τα έχουμε και μεις όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν τα έχουμε!Συνεπώς ούτε "μαζί τα φάγαμε",ούτε "μαζί τα φύγαμε",εκτός κι αν τα λεχθέντα αφορούσαν αποκλειστικά τους ακροατές σας,που παρεμπιπτόντως τα "πόθεν έσχες" τους είναι τυπικά κι όχι ουσιαστικά.
Από σας ως καθ' ύλην αρμόδιο περιμένουμε αποδείξεις με ΟΝΟΜΑΤΑ,συλλήψεις των παρανομούντων και κατασχέσεις περιουσιών παρανόμως κτηθέντων.Διαπιστώσεις του τύπου "οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα" πέρα από φιλοφρόνηση υπονοούν και κάποιο βαθμό διαφθοράς.Αυτούς λοιπόν θέλουμε να βρείτε τους διεφθαρμένους,πολιτικούς και πολίτες και να υποστούν τα δέοντα."

4 σχόλια:

ephee είπε...

Kαι δε μου λες Δημήτρη μου... Αυτό το "Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους."΄,πότε ακριβώς έχει γίνει;;;

Μα καλά, ακόμα ασχολείσαι με τους κλέφτες;..

Καλή σου μέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Εφη μου καλημέρα,τι κάνεις πως είσαι;
Πως να μην ασχοληθώ όταν κοτζάμ Αντεισαγγελέας τους κάνει φιλοφρονήσεις,ενώ με την ίδια του τη φράση τους λέει ταυτόχρονα πως κι αυτοί είναι διεφθαρμένοι αλλά όχι περισσότερο από κάποιους άλλους.
Ας πιάσουν επιτέλους ΕΝΑΝ και να του τα πάρουν πίσω.Να είχα παραλείψει να σχολιάσω το πόθεν έσχες που είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

ANNA FLO είπε...

Συμφωνώ Δημήτρη με τα σχόλιά σου...Αλλά τα χρήματα που βγήκαν εκτός χώρας δεν είναι σίγουρο ότι είναι μαύρα....έτσι δεν είναι;;;
Είναι θέμα υποστήριξης της χώρας από τους πολίτες της. Όσο για τους πολιτικούς............''Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει'' βρήκαν κανένα κλέφτη;;; Τι να πει και ο Εισαγγελέας;;; Όλα έχουν παραγραφεί...και όλα έχουν μείνει στις υποψίες!!!!!!!!!!
Καλό σου απόγευμα

zeidoron dtsoukas είπε...

Aννα μου εκτός Ελλάδας δεν βγήκαν χρήματα δικά σου και δικά μου!Γιατί απλούστατα οι 10,οι 20,ή και οι 100 χιλιάδες ακόμα δεν έχει νόημα να βγουν έξω!τα χοντρά πακέτα βγαίνουν που δεν είναι αποκτημένα από μισθούς.Η μίζες είναι,ή κλεμένα,ή από αισχροκέρδεια,που κι αυτή κλοπή είναι και παρακάτω μιλάμε για λαθρέμπορους και μεγαλέμπορους ναρκωτικών,όπλων και σάρκας.Απλά είναι τα πράγματα!
Οσο για τους πολιτικούς και το πόθεν έσχες που υπαινίσσεται ο κύριος Αντεισαγγελέας ας τους το έτριβε στη μούρη κι ας τους ζητούσε να καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών.Θα πεθάνει ο Ακης κι εμείς θα κάνουμε ακόμα εξεταστικές επιτροπές.
Να είσαι καλά,επίσης καλό απόγευμα!

Read more: Go to TOP and Bottom