Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Βροχή πυραύλων στη Λιβύη!Συνεχής ενημέρωση από το Al Jazeera


- Σύμφωνα με την τηλεόραση της Λιβύης βομβαρδίστηκαν κατοικημένες περιοχές και νοσοκομείο
- "Αυγή της Οδύσσειας" η κωδική ομομασία της επιχείρησης
- Νέο διάγγελμα Καντάφι
- Οι πύραυλοι εκτοξέυθηκαν απο αμερικανικά πλοία, απο διάφορα σημεία της Μεσογείου
- Οι γαλλικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν πολλά τανκς του Καντάφι, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμυνας

Δείτε τι συμβαίνει τώρα από το Al Jazeera English: Live Stream

Ωρα 23.50 Ο Καντάφι σε ένα σύντομο διάγγελμά του είπε οτι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε "πεδίο μάχης". Πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή κάνει του Λίβυους πιο δυνατούς και τους κάλεσε "να οπλιστούν για την επανάσταση".

Ωρα 23.46 Κάτοικος της Τρίπολης ανέφερε στο BBC οτι ακούγονται εκρήξεις στην ανατολική πλευρά της πόλης

Ωρα 23.45 Οπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλειν Ζιπέ δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση της συμμαχίας θα συνεχιστεί στη Λιβύη μέχρι ο Καντάφι να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωρα 23.41 Σύμφωνα με το BBC, η Γαλλία διαψεύδει τις πληροφορίες για κατάρριψη γαλλικού αεροσκάφους

Ωρα 23.31 Σύμφωνα με το Al Jazeera οι συμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικής βάσης έξω απο την Τρίπολη

Ωρα 23.16 Ανώτατος λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση "βάρβαρη επίθεση" τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα "πάμπολλα θύματα" και "τεράστιες υλικές ζημιές" σε πολλές πόλεις περιλαμβανόμενων της Τρόπολης, της γενέτειρας του Καντάφι Σίρτης, της Μισράτας και του προπύργιου των εξεγερμένων, της Βεγγάζης. Πρόσθεσε ότι κτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.

Ωρα 22.59 To Reuters μετέδωσε οτι 4 ισπανικά μαχητικά F- 18 απογειώθηκαν απο τη Μαδρίτη

Ωρα: 22.54 Η λυβική τηλεόραση μετέδωσε οτι γαλλικό αεροσκάφος "κατερρίφθη" κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Ωρα 22.50 Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε από τη Βραζιλία ότι έχει εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Λιβύη για "περιορισμένη στρατιωτική δράση" με στόχο την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναπτύξουν στρατιωτικές τους δυνάμεις στο έδαφος της Λιβύης.

Ωρα 22.40 Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε οτι βομβαρδίστηκαν κατοικημένες περιοχές στη Βεγγάζη, τη Ζουάρα και τη Μιζράτα.

Ωρα 22.30: Οπως ανακοίνωσε Αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος 20 λιβυκοί στόχοι επλήγησαν απο 110 πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν απο αμερικανοικά πλοία.
(Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom