Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ηφαίστειο που βράζει ο χώρος των ΜΜΕ,δραματική η κατάσταση στο Alter



Στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις μας είδαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα συγκροτήματα του Μπόμπολα και του Κουρή.Στην παρούσα θα δείτε τα διαδραματιζόμενα στο κανάλι Alter,όπου μεταξύ των άλλων οι απεργοί καταγγέλλουν και το δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας για ειδικές διευκολύνσεις στους δικηγόρους της εργοδοσίας του καναλιού.
Κοινός παρανομαστής όλων των κινητοποιήσεων είναι το οικονομικό.Στέρεψαν οι κάνουλες κι οι εργαζόμενοι παραμένουν επί μακρόν απλήρωτοι,απολύονται ομαδικά ή περικόπτονται οι μισθοί τους και παράλληλα αυξάνονται οι ώρες εργασίας.Και στα υπόλοιπα ΜΜΕ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και γενικώς ο χώρος μοιάζει με ηφαίστειο που βράζει κι είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.


Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 7ήμερη απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΤΙΤΑ στο Alter.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος,ο οποίος βρίσκεται σε αποχή από τα δικαστήρια, έδωσε ειδική άδεια στους συνηγόρους του καναλιού,προκειμένου να εκδικασθεί η υπόθεση.

Η ένωση των τεχνικών ανέστειλε έτσι την συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σύντομα το κανάλι θα επανέλθει σε κανονική ροή ζωντανού προγράμματος. Στις 8 το βράδυ θα αρχίσει να ισχύει η στάση εργασίας που έχει κυρήξη η ΕΣΗΕΑ και η οποία διαρκεί μέχρι της 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικοί αυτή την στιγμή πραγματοποιούν νέα γενική συνέλευση προκειμένου να δουν τι μορφή θα πάρουν από εδώ και πέρα οι κινητοποιήσεις τους - με πιθανότερο ενδεχόμενο την επίσχεση εργασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απέναντι στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», που εξακολουθεί να κρατά απλήρωτους-ομήρους τους συναδέλφους, μη καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, κηρύσσει για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και δηλώνει για μία ακόμη φορά ότι, μπροστά στην εκβιαστική συμπεριφορά και τις απειλές της εργοδοσίας για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Η ΕΤΙΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωσή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για δεύτερη μέρα ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια προκειμένου να βγάλει παράνομη την απεργία τους.

Είναι παράνομη η απεργία αλλά δεν είναι παράνομος ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός (ALTER) που χρωστάει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας που έδωσε για δεύτερη φορά άδεια στους δικηγόρους του ALTER να μας δικάσουν ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος, ως γνωστόν, έχει κηρύξει αποχή από τα δικαστήρια.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
πηγή

Διαβάστε εδώ όλο το ιστορικό των κινητοποιήσεων στο Alter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom