Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δείτε LIVE την εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας μας


Τώρα στις 10:30΄ ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων
31 και 32 του Συντάγματος και των άρθρων 51 και 140 του Κανονισμού της Βουλής.

Δείτε live την ψηφοφορία:

Μόνη υποψήφια Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- όλες τις ψήφους των βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας "παρών" οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κα Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυρία Σακελλαροπούλου αναμένεται να λάβει 264 ψήφους με δεδομένες τις απουσίες του Αντώνη Σαμαρά (απουσιάζει στο εξωτερικό) και του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από ξαφνικό πρόβλημα στην υγεία του κατά τη συνεδρίαση την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις ακόμα αναγκαστικές απουσίες βουλευτών!

Περισσότερες ψήφους έχουν λάβει ο Κάρολος Παπούλιας 279 και ο Κωστής Στεφανόπουλος 269!

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο και αναλάβει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom