Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Βόμβες Ράικου στην Προανακριτική: Κατασκευασμένες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων - Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου!


«Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία». «Κατασκευασμένες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων». «Υπάρχουν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέσθηκαν από τον κ.
Παπαγγελόπουλο σε υποθέσεις». «Εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει».

Στις σοβαρές καταγγελίες της κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρεται να επιμένει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή. Και τα όσα έχουν ακουστεί σήμερα είναι πραγματικά σοκαριστικά.

Ελένη Ράικου: “Κατασκευασμένες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων”

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην εισαγγελέας Διαφοράς Ελένη Ράικου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι κατά την γνώμη της οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι κατασκευασμένες και αυτό προκύπτει: Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα ότι κατέστησαν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον κ. Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επ’ ουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα, με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση. Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα μου έκανε εντύπωση. Τον κ. Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;

Ελένη Ράικου: “Γιατί να νοικιαστούν γκαρσονιέρες για τις καταθέσεις”;

Φέρεται η κυρία Ράικου να έχει εκφράσει την απορία της γιατί χρειάσθηκε να νοικιαστούν γκαρσονιέρες για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας πως είπε ότι το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. «Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες».
Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να έχει επικρίνει στην κατάθεσή της τον κ. Παπαγγελόπουλο που έσπευσε να σχολιάσει την κατάθεσή της λέγοντας πως «έτσι για να καταλάβετε το ποιόν του και τον χαρακτήρα του. Μεσούσης της κατάθεσής μου βγαίνει στα κανάλια και με εξυβρίζει και με απειλεί. Ερωτηθείσα για το εάν γνωρίζει ποια ήταν η σχέση Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου, η κυρία Ράικου φέρεται να απάντησε πως «όλο το δικαστικό σώμα γνωρίζει ότι η Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος είχαν πολύ φιλική σχέση. Προσωπική σχέση. Ξέρουμε μέσα στο δικαστικό σώμα ποιος έχει φίλο ποιον. Γι αυτό ήθελε την Τουλουπάκη στην θέση αυτή για να κάνει ό,τι είπε ο κ.Αγγελής».

Ελένη Ράικου: «Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Η κυρία Ράικου λέγεται πως έχει καταθέσει πως «έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου. Ειδικότερα λέγεται ότι κατέθεσε πως από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα εναντίον της. «Μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα δεν το ανέχομαι. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ».

Ελένη Ράικου: “Να αρθεί το τηλεφωνικό μου απόρρητο”

Η κυρία Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει πως δέχεται να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την πήρε τηλέφωνο και παρενέβη στο έργο της, ενώ κληθείσα να σχολιάσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος στην δήλωση που έκανε μετά την κατάθεσή της την χαρακτηρίζει κακή ηθοποιό και κακή σεναριογράφο, φέρεται να είπε πως «είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει. Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει».

«Yπάρχουν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέσθηκαν από τον κ. Παπαγγελόπουλο σε υποθέσεις που χειρίζονται»

Νωρίτερα, η κυρία Ελένη Ράικου, φέρεται να έκανε ίσως την σοβαρότερη καταγγελία από όσες έχει κάνει μέχρι σήμερα καθώς φέρεται να είπε ότι: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Επιτροπή, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που της καταλογίζει κίνητρο σε αυτά που καταθέτει εκείνη φέρεται να απάντησε ότι «εγώ για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα, λοιπόν, να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».
Η κυρία Ράικου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέσθηκαν από τον κ. Παπαγεγλόπουλο σε υποθέσεις που χειρίζονται αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν γιατί δεν θέλουν να περάσουν την ίδια περιπέτεια στοχοποίησης και «να περάσουν ότι εγώ που να φοβάσαι και για τη ζωή σου, ή την ηθική ή την φυσική σου εξόντωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, ερωτηθείσα φέρεται να έχει καταθέσει πως «το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis ήταν μόνο στα πολιτικά πρόσωπα και πουθενά αλλού. Μάλιστα λέγεται πως έχει αναφέρει πως δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοvartis. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία».
Από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, φέρεται να της ζητήθηκε εάν έχει φέρει σήμερα μαζί της, όπως της είχαν ζητήσει βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, την σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο ιατρός σύζυγος της από τη Νovartis και εξ αυτής είναι και τα σχετικά εμβάσματα που έχουν υπάρξει στο όνομά του. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Επιτροπής, η κυρία Ράικου λέγεται ότι απάντησε πως την αναζήτησε από τα αρχεία της οικογενείας αλλά δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom