Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο ιερέας για τους εμπρησμούς σε καρναβαλικές κατασκευές (φωτο & βίντεο)

Πιάστηκε αμέσως μετά από εμπρησμό μπάστακα στο Ρίο

Στον Εισαγγελέα Πατρών οδηγήθηκε σήμερα στη μία το μεσημέρι ο ιερέας που συνελήφθη και κατηγορείται για τους εμπρησμούς σε καρναβαλικές κατασκευές.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον ιερέα ο οποίος επέβαινε σε μαύρο αυτοκίνητο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο ιερέας είχε γίνει αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έδωσαν την περιγραφή του αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος παπάς, ιερουργεί στο Αίγιο και διαμένει στην Πάτρα.

Τέλος στη δράση του εμπρηστή καρναβαλικών κατασκευών που διακοσμούσαν την Πάτρα και είχαν τοποθετηθεί από το Δήμο στις εισόδους και κομβικά σημεία της πόλης έθεσε χθες λίγο μετά τις 11.40 το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα, άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν λίγο μετά τον εμπρησμό καρναβαλικού μπάστακα στο Ρίο,έναν ιερέα ο οποίος επέβαινε σε μαύρο αυτοκίνητο μάρκας ΧΙΟΥΝΤΑΪ.

Ο ιερέας είχε γίνει αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έδωσαν την περιγραφή του αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Ο κύκλος των εμπρησμών με στόχο καρναβαλικές διακοσμητικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους της πόλης και σε κομβικά σημεία αυτής ,άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας και συνεχίστηκε το βράδυ της Τρίτης.


Οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στις 5 το πρωΐ αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα στάθμευσε απέναντι από το Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας άνδρας που βγήκε από το όχημα κατευθύνηκε προς την πόρτα του κτιρίου όπου έχει τοποθετηθεί καρναβαλική κατασκευή και την πυρπόλησε, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στην καρναβαλική φιγούρα, όσο και στην πρόσοψη του Δημαρχείου.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, (λίγο πριν τις 6 τοι πρωΐ, πιθανότατα ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες πυρπόλησαν καρναβαλική κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην Ακτή Δυμαίων (και Τριών Ναυάρχων). Διερχόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και επί τόπου έφθασαν τρείς άνδρες με ένα όχημα που κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes gr την Τρίτη στις φλόγες παραδόθηκε καρναβαλικός μπάστακας τον οποίο είχε τοποθετήσει ο δήμος στην οδό Εγνατίας στο Ρίον. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο σημείο εθεάθη λίγο πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς άτομο το οποίο επέβαινε σε ι.χ. μαύρου χρώματος, η εμφάνιση του οποίου παρέπεμπε σε ιερωμένο.


Ο νεαρός ιερέας, έκαψε τέσσερα καρναβαλικά στοιχεία, αλλά η δράση του σταμάτησε το βράδυ της Τρίτης, όταν έβαλε φωτιά στον πέμπτο.
https://tempo24.news/ & http://patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom