Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο που χτυπά την Ανώτατη Εκπαίδευση (φωτο)


Τη δική τους απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση δίνουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, με την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Αιχμή της κινητοποίησης τα νέα εμπόδια που βάζει στις σπουδές των φοιτητών, η ακόμα πιο μεγάλη σύνδεση της «αξιολόγησης»με τα κριτήρια της αγοράς με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, η «αυτονόμηση» τους για την αναζήτηση χορηγών- επενδυτών ώστε να καλύψουν και τις στοιχειώδεις λειτουργίες τους, αλλά και η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.

Επίσης στο επίκεντρο της κινητοποίησης, βρίσκεται και το άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαξιώνοντας περαιτέρω την αξία του πτυχίου και προχωρώντας ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία στη Βουλή, όπου εκαπιδευτικοί και φοιτητές παραμένουν συγκεντρωμένοι. Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στην κινητοποίηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ, συμμετέχουν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Χημικών, Ναυπηγών, Μεταλλειολόγων, Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού,Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Ιατρικής του ΕΚΠΑ. Παντείου, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών(ΑΣΚΤ).

Στάσεις εργασίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.
https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: