Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη κινητοποίηση έξω από την Βουλή ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό ν/σ - Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα τρία άρθρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών, στην Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στην είσοδο της Βουλής επί της Β. Σοφίας, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, καθώς την ίδια ώρα διεξάγονταν η ονομαστική ψηφοφορία για τρία από τα άρθρα του νομοσχεδίου: Πρόκειται για το άρθρο 16, στο οποίο καθορίζεται ότι το ποσοστό 20% της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων θα συνδέεται με τα αποτελέσματα της «αξιολόγησής» τους, το άρθρο 33 που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που ιδρύθηκαν πρόσφατα και το άρθρο 50 που φέρνει την ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που τέθηκαν σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ το νομοσχέδιο επί της αρχής και των υπόλοιπων άρθρων είχε ψηφιστεί την Τρίτη 21 Γενάρη.

Πρόκειται για τα άρθρα 16, 33 και 50 και για τα οποία είχε ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική ψηφοφορία.

Για το άρθρο 16 που αφορά τη σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση σε σύνολο 289 βουλευτών υπέρ τάχθηκαν 185, ενώ κατά ψήφισαν 104 βουλευτές.

Για το άρθρο 33 που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων σε σύνολο 289 βουλευτών υπέρ τάχθηκαν 163 έναντι 111 που καταψήφισαν και 15 που δήλωσαν «παρών».

Για το άρθρο 50 που είναι για τα πιστοποιητικά κολεγίων σε σύνολο 289 βουλευτών υπέρ τάχθηκαν 153 βουλευτές έναντι 136 που καταψήφισαν.

Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη, στις 2 μ.μ., το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου προγραμματίζουν και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Δασκάλων ΠΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom