Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Νέα ψυχρή «εισβολή» με χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο


Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε όλη τη χώρα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» ενώ σήμερα Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν τα ορεινά και τα ημιορεινά της Αττικής, της Μαγνησίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Κρήτης καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα ενισχυθούν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται τις ίδιες ώρες έως και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Κρήτης καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές έως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς ενώ οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -2 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 11.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom