Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Βίντεο δείχνει τον άνδρα που πυροβόλησε τον Κοβάσεβιτς! - Το... τρίγωνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Σερβία και η κόρη του


Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με όπλο εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Καρέ - καρέ οι κινήσεις του άντρα που πυροβόλησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Τα όσα αντιφατικά έκανε ο δράστης πριν και
μετά το χτύπημα προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές. Άλλη διάσταση δίνουν τα σερβικά ΜΜΕ, που εμπλέκουν την κόρη του Κοβάσεβιτς στο χτύπημα.

Βίντεο, που είναι δυνατόν να οδηγήσει ακόμα και στην ταυτότητα του δράστη που πυροβόλησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έχουν στα χέρια τους οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αττικής και το εξετάζουν με προσοχή.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ακολούθησαν την διαδρομή που έκανε ο δράστης, από την οδό που βρίσκεται το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή μέχρι και τον περιφερειακό στο Γκολφ της Γλυφάδας, όπου ο οπλοφόρος έκαψε το αυτοκίνητο διαφυγής, ψάχνοντας πόρτα πόρτα για βιντεοληπτικό υλικό.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατάφεραν να ανακαλύψουν βίντεο, από ιδιωτική κάμερα, όπου διαφαίνεται το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον ψηλό άνδρα, με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι του, να απομακρύνεται από το σημείο της απόπειρας, μέσω συγκεκριμένης οδού. Ήδη το βίντεο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ ώστε να “καθαριστεί”, σε μια προσπάθεια να φανεί το πρόσωπο του οπλοφόρου που επιτέθηκε στον Κοβάσεβιτς και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ίσως αυτό να μην αργήσει.Κοβάσεβιτς

Τα σενάρια για την επίθεση στον Κοβάσεβιτς

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών τις Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πιστεύουν πως ο δράστης δεν ήθελε να σκοτώσει το γνωστό ποδοσφαιριστή, αλλά να του περάσει ένα μήνυμα, με τον δικό του… ιδιαίτερο τρόπο.
Αυτό προκύπτει από την σκηνή του περιστατικού, καθώς ο δράστης έφτασε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον πυροβόλησε.
Στην περίπτωση που αποδειχτεί πως το 9αρι πιστόλι, μάρκας “Glock” που βρέθηκε, σχεδόν κατεστραμμένο, στο καμμένο αυτοκίνητο του δράστη, είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, τότε ο άγνωστος άνδρας είναι αδύνατον να αστόχησε γιατί: “…από τόσο κοντινή απόσταση και μ αυτό το όπλο δύσκολα αστοχείς. Το πλέον πιθανό είναι να μην ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει και παράλληλα να του περάσει ένα μήνυμα.”, λέει αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Click4more: Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Τα νέα στοιχεία για την δολοφονική επίθεση εναντίον του [pics]
Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους Αστυνομικούς είναι το γεγονός πως στο σημείο του πυροβολισμού δεν βρέθηκε κάλυκας από το πιστόλι, όπως βέβαια και η βολίδα. Μια σκέψη, ένα σενάριο δηλαδή που εξετάζουν οι ερευνητές τις Ασφάλειας, είναι ο δράστης να μάζεψε τον κάλυκα ή να πυροβόλησε με περίστροφο που δεν αφήνει κάλυκα και να παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο ένα “άκυρο” όπλο, για να “θολώσει τα νερά” των ερευνών.
Παράλληλα και λόγω του ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί βολίδα από την σφαίρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο δράστης να χρησιμοποίησε ακόμα και αβολίδοτα πυρομαχικά, δηλαδή σφαίρα που δεν έχει μολύβι, παρά μόνο την γόμωση εκπυρσοκρότησης.
Τώρα, στο ερώτημα εάν ήταν επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ο άνθρωπος που κρατούσε το όπλο εναντίον του Κοβάσεβιτς, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, κόβουν το “καρπούζι στην μέση”. Δηλαδή, κάποιες κινήσεις του δείχνουν επαγγελματισμό και άλλες όχι.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός πως περίμενε με το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή επί ώρες, προκειμένου να εμφανιστεί ο Κοβάσεβιτς, σαφώς και δεν δείχνει επαγγελματία. Αντιθέτως, η κίνηση του να κάψει το κλεμμένο αυτοκίνητο μαζί με το όπλο, αν μη τι άλλο δείχνει τεχνογνωσία επαγγελματία. 

Τα μυστικά της Θεσσαλονίκης στην υπόθεση Κοβάσεβιτς

Όπως αποδείχθηκε από την Αστυνομική έρευνα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν κλεμμένο εδώ και δυο μήνες, ενώ οι πινακίδες που φορούσε ήταν πλαστές και αντιστοιχούσαν σε ίδιας μάρκας και χρώματος όχημα.
Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο μάρκας “smart” κλάπηκε στης 10 Οκτωβρίου από την Θεσσαλονίκη και ανήκε σε Βούλγαρο υπήκοο οποίος και δήλωσε την κλοπή. Αντιθέτως οι πινακίδες που είχαν “φορέσει” στο μικρό αυτοκίνητο ήταν πλαστογραφημένες από παρόμοιο όχημα, ιδίου χρώματος, από την Καλαμάτα όμως και ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δηλώσει απώλεια πινακίδων.
Αυτό λοιπόν είναι άλλο ένα στοιχείο επαγγελματισμού, καθώς η κλοπή του αυτοκινήτου για ένα τόσο μεγάλο διάστημα προϋποθέτει προπαρασκευή, αλλά και χώρο απόκρυψης, που ίσως βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό υπάρχει στενή συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής, με την Ασφάλεια της πόλης του Θερμαϊκού.
Πάντως, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για την επίθεση στον Κοβάσεβιτς, εκφράζει τα ερωτηματικά του για την κίνηση του δράστη, να κλέψει δηλαδή ένα αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια να το “κατεβάσει” στην Αθήνα, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να πυροβολήσει εκφοβιστικά, το γνωστό ποδοσφαιριστή: “…είναι ένα ερώτημα σοβαρό που μάλλον δύσκολα θα απαντηθεί, εάν δεν συλληφθεί ο δράστης”, σχολίασε το ίδιο πρόσωπο.

Η κατάθεση του “Νταρκογκόλ”

Προβληματισμένος και ανήσυχος για το μέλλον, φέρεται ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος στην κατάθεση που έδωσε στην Ασφάλεια, δεν ήταν σε θέση να προσκομίσει πολλά στοιχεία για το περιστατικό.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, στην κατάθεση του φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: “…Φοβάμαι μήπως ήθελε να με σκοτώσει, δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε, με πυροβόλησε από απόσταση λιγότερη των τριών μέτρων.
Ήμουν σπίτι, είχαμε επιστρέψει από βόλτα και ψώνια. Είχα φορέσει πιζάμες και παντόφλες. Κάποια στιγμή πήγα να βάλω το αυτοκίνητο στο γκαράζ, γιατί το είχα παρκάρει έξω από το σπίτι για να βγάλουμε τα ψώνια. Βγήκα όπως ήμουν με τις παντόφλες και τις πιζάμες.
Την στιγμή που πλησίαζα στο αυτοκίνητο, είδα διαγώνια έναν άνδρα, μάλλον ψηλό και ίσως λίγο εύσωμο να με πλησιάζει. Γύρισα να δω. Είχε τεντωμένο το χέρι του και κρατούσε ένα όπλο. Ενστικτωδώς έπεσα κάτω στο τσιμέντο και άκουσα τον πυροβολισμό, ενώ προσπάθησα να προφυλαχτώ για να σώσω την ζωή μου” είπε ο Κοβάσεβιτς.
Και συνέχισε: “Κατάλαβα πως ο άνδρας με το όπλο έφυγε, όχι τρέχοντας, μπήκε σε ένα μικρό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Η περιοχή δεν έχει κάμερες, ούτε το σπίτι που διαμένω. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Είμαι ένας ήσυχος οικογενειάρχης, δεν βγαίνω, δεν ξενυχτώ, δεν έχω στέκια, δεν πάω στα μπουζούκια. Δεν έχω σχέση, ή διαφορές με επιχειρηματίες η άλλους ανθρώπους και επαγγελματίες, από κανέναν δεν έχω δεχτεί απειλές και κανέναν δεν έχω πειράξει, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην χώρα μου την Σερβία”.Κοβάσεβιτς
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ήδη έχουν έλθει σε επικοινωνία με Σέρβους συναδέλφους τους, στα πλαίσια της διεθνούς Αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να αντλήσουν και από εκεί στοιχεία για την υπό έρευνα υπόθεση.

Τα σερβικά ΜΜΕ και το τροχαίο της κόρης του Κοβάσεβιτς

Δημοσιεύματα σε σερβικά ΜΜΕ δίνουν μιαν άλλη διάσταση στην υπόθεση, καθώς συνδέουν το περιστατικό του Κοβάσεβιτς με ένα τροχαίο ατύχημα που είχε η μεγάλη του κόρη το καλοκαίρι 2017 στην περιοχή του Βοτανικού.
Τότε η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε εμβολίσει με το αυτοκίνητό της το όχημα μια άλλης οδηγού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δυο σοβαρά, ιδιαίτερα η κοπέλα που οδηγούσε το άλλο όχημα, ενώ το αλκοτέστ που έγινε στην κόρη του Κοβάσεβιτς, έδειξε υψηλά ποσοστά αλκοόλ στο αίμα της. Η υπόθεση αυτή ακόμα εκκρεμεί στα Δικαστήρια, ενώ η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, ακόμα “τρέχει” στα Νοσοκομεία για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου, πληροφορίες από “Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom