Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Εργαζόμενοι ΟΤΕ: Δεν τρομοκρατούμαστε - Η απεργία συνεχίζεται


Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, παρά την επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να ποινικοποίησουν την πάλη τους, αλλά και τη «σιωπή» από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν συλλήψεις συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα έγιναν κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ).

Σε ανακοίνωση της η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων (ΕΣΚ) Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ αναφέρει: 
«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΤΕ που επιδιώκει την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα. Αφού χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να υποβαθμίσει την επιτυχία της απεργίας θεωρώντας ότι θα ξεφουσκώσει μετά τις γιορτές, σήμερα πρώτη μέρα απεργίας μετά την εορταστική περίοδο που είδε ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν πιο μαζικά και μαχητικά, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και αυτή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας προχώρησε στη σύλληψη 5 συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ που είναι στην υπηρεσία της διοίκησης, η εργοδοσία προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η είδηση της μήνυσης συνοδεύεται από μια επαίσχυντη ανακοίνωση της εργοδοσίας.
Αρχικά εξαντλώντας κάθε όριο υποκρισίας γράφει ότι σέβεται το δικαίωμα στην απεργία (!) ενώ στη συνέχεια για να υποστηρίξει τις μηνύσεις επικαλείται το «δικαίωμα στην εργασία», εννοώντας την απεργοσπασία. Ποιος,τέλος πάντων, επικαλείται το δικαίωμα στην εργασία;
Η διοίκηση του ΟΤΕ που:
  • στις 31/12 απέλυσε τους 6 φύλακες που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της,
  • πιο πριν απέλυσε άλλους 69 φύλακες μέσω «εθελούσιας» με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο,
  • στις 19/12 (2 μέρες πριν την έναρξη της απεργίας) απέλυσε 3 εργαζόμενες από την OTEAcademy,
  • έχει απολύσει δεκάδες συναδέλφους τα 2 τελευταία χρόνια επικαλούμενη χαμηλή απόδοση,
  • απολύει καθημερινά ενοικιαζόμενους εργαζόμενους λόγω λήξης σύμβασης
Η εργοδοσία, στην ανακοίνωσή της, φθάνει στο σημείο να επικαλεστεί τη δημοκρατία σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να κάνει το άσπρο – μαύρο. Δημοκρατία για την εργοδοσία είναι μια χούφτα μέτοχοι, που δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, να παίρνουν σε μέρισμα 340.000.000 € όταν το συνολικό πόσο μισθοδοσίας, για όλο το χρόνο, 15.000 εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ είναι λίγο πάνω από 250.000.000 €. Δημοκρατία, προφανώς, για την εργοδοσία του ΟΤΕ είναι η συνεχής παρουσία της αστυνομίας έξω από τους χώρους δουλειάς τις μέρες της απεργίας. Αστυνομία που μέχρι χθες τρομοκρατούσε, φωτογράφιζε και απειλούσε με συλλήψεις. Η δημοκρατικότητα της εργοδοσίας και της αστυνομίας σήμερα κορυφώθηκε με την σύλληψη 5 απεργών.
Δημοκρατία και νομιμότητα για την εργοδοσία είναι τα συνεχή εργατικά ατυχήματα, η παραβίαση στοιχειωδών κανόνων υγείας και ασφάλειας, η καταστρατήγηση του ωραρίου, η εντατικοποίηση που οδηγεί σε κρίσεις πανικού και εγκεφαλικά, οι μισθοί πείνας, η  ενοικιαζόμενη εργασία, ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων κλπ Όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά είναι δημοκρατικά και νόμιμα για την εργοδοσία του ΟΤΕ όπως και κάθε μονοπωλιακού ομίλου. Παράνομο είναι, για αυτούς, να διεκδικούν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα
στη ζωή.
Διαμηνύουμε στην εργοδοσία του ΟΤΕ, την κυβέρνηση και τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ που εδώ και 18 μέρες έχουν θάψει στην κυριολεξία την απεργία σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ο αγώνας για ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, ΣΣΕ που θα καταργεί τις πολλές και διαφορετικές σχέσεις εργασίας και θα βάζει φρένο στην ενοικίαση και την εργολαβοποίηση είναι αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ και δεν θα κάνουμε πίσω όσο και αν μας τρομοκρατήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η εργοδοσία ετοιμάζει αύριο επέμβαση της αστυνομίας σε μαζικούς χώρους δουλειάς που μέχρι σήμερα λειτουργούν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Τους προειδοποιούμε να μην
το τολμήσουν. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΑΠΕΡΓΩΝ- ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»
Στην Αθήνα 
Σήμερα συγκέντρωση στο κεντρικό υποκατάστημα της Cosmote στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ οι οποίοι συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους με βασικό αίτημα την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ το ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E Value Ν. Αττικής. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εργατικών Σωματείων από άλλους κλάδους. Οι απεργοί δίνουν απάντηση και με τη σημερινή τους συγκέντρωση στην εργοδοτική τρομοκρατία και την αδιαλλαξία του ΟΤΕ.
Η αγωνιστική αντοχή των εργαζομένων δίνει την καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία του ομίλου, η οποία προκειμένου να σπάσει την απεργία από τη μια μοιράζει «υποσχέσεις» και από την άλλη υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και μαζί με την κυβέρνηση στέλνει την αστυνομία να συλλάβει απεργούς, όπως έγινε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια εργοδοσία που χωρίς καν να πάει στα δικαστήρια χαρακτήρισε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, πριν ακόμα ξεκινήσει, η ίδια εργοδοσία που απολύει, που γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας και αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, βγαίνει και μιλά προκλητικά για το «δικαίωμα στην εργασία», προκειμένου ακριβώς να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Την ίδια ώρα πληθαίνει η αλληλεγγύη εργατικών Σωματείων. Μεταξύ αυτών το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας «Η Ενότητα», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) κ.α.
Στη Θεσσαλονίκη 
Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και με τη μαζική παρουσία του ΣΕΤΗΠ Ν. Θεσσαλονίκης έδωσαν μαζικό το παρών στις απεργιακές περιφρουρήσεις των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στο ΟΤΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει το μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και με τη συμπαράσταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από άλλους κλάδους αχρήστευσαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας. Οι άθλιες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, από την εργοδοσία του ΟΤΕ -που έφτασε στο σημείο να μηνύει και να απαιτεί τη σύλληψη εργαζομένων και συνδικαλιστών απεργών- πήραν ηχηρή απάντηση! Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ συνεχίζουν τον αγώνα και την απεργία τους, ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Συνεχίζουν τον αγώνα τους με βασικό αίτημα την υπογραφή μιας, ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και στην απεργία που συνεχίζεται».
Με πληροφορίες 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom