Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020

Θρίλερ στην Κίναρο: Αγνοείται η μοναδική κάτοικος του νησιού εδώ και 3 ημέρες!


Θρίλερ στην Κίναρο για τη μοναδική κάτοικο του νησιού. Πριν από λίγες μέρες, την είχε επισκεφθεί ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής...

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πρωτοχρονιά στην Κίναρο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κυρά Ρηνιώ,η μοναδική κάτοικος του νησιού,δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, εδώ και τρεις ημέρες.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της, που όμως παραμένουν άκαρπες. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Σήμερα ετοιμάζεται νέα αποστολή με Super Puma,που θα μεταφέρει και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και σε ηλικία τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο.

Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Μαζί αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη βραχονησίδα Κίναρο.

Το 2013 όμως ο σύζυγος της κυρά Ρηνιώς, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρία Ειρήνη ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε.

Η κυρά Ρηνιώ είναι μια γυναίκα δραστήρια,η οποία βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στο μικρό αυτό νησάκι που έχει ελάχιστες παροχές, και ένα μνημείο. Αυτό των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού.

Φροντίζει τον εαυτό της, τα ζώα της, και όταν ο καιρός χαλάει, δεν έχει ούτε ρεύμα. Κάθε εβδομάδα, και καιρού επιτρέποντος περνά ένα καΐκι και της φέρνει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν όμως ο καιρός είναι κακός τότε μπορεί να κάνει και σχεδόν ένα μήνα να δει άνθρωπο.

Στην απογραφή του 1951 στην Κίναρο μετρήθηκαν 12 κάτοικοι. «Οταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό 2,5 εκατομμύρια, στο νησί ζούσαν 8 οικογένειες. Τώρα που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, ζει μόνο μία», είχε πει με παράπονο πριν από μερικά χρόνια ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας.

update:Βρέθηκε η κυρά Ρηνιώ - Είχε κοπεί το τηλέφωνο

Για τον εντοπισμό της έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση. Επί ώρες σήμερα δεν ήταν εφικτό να απογειωθεί το ελικόπτερο για να προσεγγίσει στην Κίναρο. Τελικά, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα το super puma πέταξε και η γυναίκα εντοπίστηκε. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε συναντήσει ήταν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που είχε επισκεφθεί την ακριτική Κίναρο στις 28 Δεκεμβρίου.

Η κυρά Ρηνιώ είπε στους διασώστες ότι είναι καλά και όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να την πάρουν μαζί τους, εκείνη αρνήθηκε. Αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το ελικόπτερο να ξαναπάει στο νησί με τεχνικούς προκειμένου να της φτιάξουν το τηλέφωνο: Η βλάβη ήταν η αιτία της διακοπής στην επικοινωνία με τους δικούς της, στην Κάλυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: