Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3 - 1 με δύο πέναλτι! (φωτο)


Στο σχεδόν άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι τον Παναιτωλικό για την 17η αγωνιστική της Super League.Και οι δύο ομάδες ήθελαν του βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Μετά από ένα όχι κακό ματς,επεισοδιακό όμως από πλευράς διαιτησίας που καταλόγισε δύο πέναλτι σε βάρος του Παναιτωλικού με αρκετή καθυστέρηση και μετά από διαβουλεύσεις με το VAR η ΑΕΚ νίκησε με 3 - 1

Μόλις στο 2' η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Ντέλετιτς να κλέβει την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Γιοβάνοβιτς, ωστόσο το σουτ του Σέρβου σταμάτησε ο γκολκήπερ των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια λίγα πράγματα μέχρι το 24',ώσπου ένα σπρώξιμο του Ταχάρ στον Σαμπανάτζοβιτς "ζέστανε" την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και στις εξέδρες!

Το σπρώξιμο που σφυρίχτηκε πέναλτι έγινε οριακά έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού!
Ο Ταχάρ σπρώχνει τον Σαμπανάτζοβιτς, όπως φαίνεται από τα ριπλέι της Nova, ελάχιστα πριν την γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο ρέφερι του αγώνα δείχνει «παίζεται» αλλά στην πρώτη διακοπή η ομάδα VAR τον καλεί από την επικοινωνία.

Για αρκετά λεπτά, ίσως και υπερβολικά για την φάση (περισσότερα από 6-7 λεπτά), ο ρέφερι με τον Παπαδόπουλο που ήταν στο VAR συνομιλούσαν και αμέσως μετά ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε την... βούλα του πέναλτι. Από την στιγμή που άργησαν χρονικά να πάρουν την απόφαση θεωρώντας πως η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη είναι λάθος που ο διαιτητής από την Ήπειρο δεν πήγε μόνος του να συμβουλευτεί την εικόνα και να δει που πραγματικά έγινε το σπρώξιμο (όπως φαίνεται καθαρά στις φωτο)!

Στο 29' η εκτέλεση του πέναλτι και 1-0 η ΑΕΚ: Ο Μάρκο Λιβάγια ευστόχησε από την άσπρη βούλα !

Στο 42' ο Παναιτωλικός ισοφάρισε την ΑΕΚ με τον Ντίας: Ο Ταχάρ έκανε τη σέντρα στην περιοχή της Ένωσης, η μπάλα πέρασε από πολλούς και του Παναιτωλικού νίκησε τον Μπάρκα γράφοντας το 1 - 1.

Στο 45+1' ο  Παναιτωλικός βρέθηκε πολύ κοντά και σ' ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κέβιν που ήταν μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βασίλη Μπάρκα.

Λήξη του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1 - 1

Με δύο αλλαγές για την ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την Ενωση να βρίσκει γρήγορα το δρόμο για τα δίχτυα από στημένη φάση και πάλι!

Ο νεοεισελθών Βέρντε έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ,άλλαξε την ροή του αγώνα και σ' αυτόν οφείλεται σε μεγάλος μέρος η σημερινή νίκη της ομάδας του!

Στο 56' δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ: Ο Βέρντε χτύπησε καλά το κόρνερ, ο Μάρκο Λιβάγια πήδηξε στον αέρα και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση γράφοντας το 2 - 1.

Στο 74' μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό,όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πήγε συρτά πέρασε απ' όλους και ο Μπαΐροβιτς αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 77' και πάλι στην περιοχή της ΑΕΚ ο Παναιτωλικός,η μπάλα έφτασε στον Μιμίτο κι εκείνος με γυριστό σουτ σημάδεψε άουτ.

Στο 79' μία ανατροπή του Λιβάγια στα όρια και πάλι της περιοχής,ξανά διαβουλεύσεις και τελικά αφού ο διαιτητής είδε το VAR καταλόγισε πέναλτι που εκτελέστηκε στο 83' από τον Βέρντε που έγραψε το 3 - 1!

Ο Παναιτωλικός πάλεψε,όμως δεν απέφυγε ούτε σήμερα τα λάθη στην άμυνα κι έχασε ένα ακόμα παιχνίδι από στημένες φάσεις,ενώ και επιθετικά αν και είχε ευκαιρίες δυσκολεύεται να βρει δίχτυα....
Για την ΑΕΚ η είσοδος του Βέρντε στο ματς ήταν η κίνηση ματ του Καρέρα που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του!

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς(46'
Σιμόες), Κρίστιτσιτς, Ντέλετιτς(46' Βέρντε), Αλμπάνης(84' Μάνταλος), Λιβάια, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Τζανακάκης(67' Ντουάρτε), Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβας(37' λ.τ. Μιμίτο), Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς(75' Φυτόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom