Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Αποκάλυψη για την υπόθεση Novartis: Η εισαγγελία έσπασε τις θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά!


Τι αποκάλυψε ο Νίκος Τσιούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις έρευνες των δικαστικών αρχών σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Λίγες ώρες μετά την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αποκαλύπτουν για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε την υπόθεση Novartis σαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της νεότερης ιστορίας του ελληνικού κράτους.

Παράλληλα με τα υπονοούμενα ανώνυμων μαρτύρων για βαλίτσες με χρήματα που μετέφεραν κάποια άγνωστα μη κατονομαζόμενα πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εισαγγελία διαφθοράς ερευνούσε τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού αλλά και της συζύγου του Γεωργίας και του αδερφού του Αλέξανδρου.

Ο Νίκος Τσούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις στον ΣΚΑΙ και στα Παραπολιτικά, αποκάλυψε ότι την εποχή εκείνη οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά!

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσιούτσια οι διωκτικές αρχές παραβίασαν τη θυρίδα της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού ενώ ο Αντώνης και η Γεωργία Σαμαρά βρίσκονταν στο εξωτερικό σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, οι εισαγγελικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια για να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί στο όνομά της σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν για την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται. Η κυρία Σαμαρά τους απάντησε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό συνοδεύοντας τον σύζυγό της και προθυμοποιήθηκε να πάρει την πρώτη διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τους διευκολύνει. Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα και μετέβη στην τράπεζα όπου διατηρεί θυρίδα, η Γεωργία Σαμαρά διαπίστωσε ότι η θυρίδα είχε σπάσει αφού οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν παρά να περιμένουν.


Ο Αντώνης Σαμαράς στο περιστύλιο της Βουλής. Πίσω δεξιά του ο Νίκος Τσιούτσιας.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές λειτούργησαν με ακόμη χειρότερο τρόπο στην περίπτωση του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, ο οποίος μάλιστα την εποχή της έρευνας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο!

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού και των στενών συγγενικών του προσώπων, οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στο σημείο να σπάσουν και την τραπεζική θυρίδα του ασθενούς τότε Αλέξανδρου Σαμαρά! Και στην περίπτωση αυτή, όπως και όταν παραβίασαν τη θυρίδα της Γεωργίας Σαμαρά, οι υπεύθυνοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να στοιχειοθετήσουν τις -έωλες όπως αποδείχθηκε- κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Το μεσημέρι της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να θέσει στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του υπογράμμισε: «Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις».

Αν μη τι άλλο, η δήλωση του κ. Σαμαρά έστελνε το μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στην παλαιότερη τοποθέτησή του ότι «θα πάει μέχρι τέλους» τους σκευωρούς που προσπάθησαν να διακινήσουν τον ισχυρισμό ότι χρηματίστηκε από τη Novartis.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom