Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για τον Αμαζόνιο»


Άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη παρακολουθούν σοκαρισμένοι την καταστροφή στος δάσος του Αμαζονίου από τις τεράστιες πυρκαγιές. Όμως υπάρχουν και εκείνοι οι λίγοι χιλιάδες που ζουν μέσα στο δάσος.

Εξαρτάται η επιβίωση τους από το δάσος. Μέσα στην «κόλαση», βλέποντας τη ζωή τους να διαλύεται δεν …υποχωρούν. Δηλώνουν πως είναι εκεί για να το υπερασπιστούν. Για να προστατεύσουν τον Αμαζόνιο που είναι το σπίτι τους…
Ο Raimundo Mura, αρχηγός της φυλής Mura που κατοικεί στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, μίλησε στο BBC για τον εφιάλτη που ζει. «Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος», λέει βουρκωμένος ο αρχηγός φυλής των αυτοχθόνων του Αμαζονίου.
«Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση», λέει άλλο μέλος της φυλής.
«Μας συγκλονίζει πως το δάσος πεθαίνει συνεχώς. Αισθανόμαστε πως το κλίμα αλλάζει. Ο πλανήτης έχει ανάγκη το δάσος. Το χρειαζόμαστε εμείς και το χρειάζονται τα παιδιά μας», συμπληρώνει.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε κι ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom