Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα για λιγότερο φόρο!

Οι ιθαγενείς θα "αρμέγονται" κανονικά,άλλωστε έχουν συνηθίσει πια

Κίνητρα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην Ελλάδα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του εξωτερικού εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο τραπέζι των συναρμόδιων υπουργών βρίσκονται διάφορες εναλλακτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων το ιταλικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει σταθερή καταβολή ετήσιου φόρου 100.000 ευρώ για το παγκόσμιο εισόδημα του φορολογουμένου, το κυπριακό μοντέλο το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αφορολόγητες αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων, και αφορολόγητα εισοδήματα από μερίσματα και τόκους, αλλά και το μοντέλο Μάλτας με flat tax 15% στο παγκόσμιο εισόδημα με ελάχιστο όμως φόρο 15.000 ευρώ.

Εναλλακτικές υπάρχουν πολλές και η Ελλάδα μόλις τώρα εξετάζει ένα μοντέλο εύκολης αύξησης των φορολογικών εσόδων το οποίο έχουν αξιοποιήσει ήδη πολλές χώρες.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στα «ΝΕΑ» ότι εντός του Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές, αναμένεται να καταρτιστεί σχετική διάταξη με στόχο την τόνωση των φορολογικών εσόδων χωρίς επιβαρύνσεις για τους έλληνες φορολογουμένους.

-Ποια τα κίνητρα της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα;

-Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία;

-Πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" της Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom