Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

«Αδειάζει» και η ΠΟΑΣΥ τον Μπαλάσκα για τις προκλητικές δηλώσεις του περί μεταναστών


Δεν κοπάζει -και δικαίως- ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρου Μπαλάσκα, για τους μετανάστες, με αφορμή την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια, το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός από την ΕΔΕ που διέταξε εις βάρος του ο Αρχηγός της Αστυνομίας, στέλνοντας παράλληλα τις δηλώσεις του στον Εισαγγελέα, η ίδια η ΠΟΑΣΥ τις αποκηρύσσει, γνωστοποιώντας πως κινεί πειθαρχικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα η ΠΟΑΣΥ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της».

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπησή της από τον αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών-Επιμόρφωσης Αστυνομικών, ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του καταστατικού της.

Τέλος, η ΠΟΑΣΥ υπογραμμίζει ότι «διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος».
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: