Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Εξάρχεια: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια,μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΒΟΞ - Τι απαντάνε οι αντιεξουσιαστές

Καμία Παράδοση - Καμία Ανακωχή  

Αντιμέτωμπη με ένα πρόβλημα που ήξερε ότι θα βρει μπροστά της, αλλά όχι από τόσο νωρίς, βρίσκεται η κυβέρνηση, και προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Τα πολύ σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, το βράδυ της Πέμπτης, οι επιθέσεις κατά αστυνομικών και το ντου στο ΒΟΞ από ομάδες των ΜΑΤ, είναι προάγγελος συγκρούσεων σε μια βεντέτα που έχει ανοίξει για τα καλά.

Πολλοί φοβούνται ότι θα έχουμε ένα πολύ θερμό φθινόπωρο καθώς έχει συγκεντρωθεί πολύ «εκρηκτική» ύλη στην περιοχή. Η πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη σπίτια και η απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών, ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι.

Ένα φιτίλι που σιγόκαιγε από τη στιγμή της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση της «εκκαθάρισης» των Εξαρχείων από τους μπαχαλάκηδες.

Μετά μάλιστα την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν ετοιμασίες συγκρούσεων με τους αστυνομικούς.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η εκκένωση των τεσσάρων κτιρίων έφερε επεισόδια και συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή, οι προκλητικές δηλώσεις του συνδικαλιστή Στ. Μπαλάσκα, μπορεί να αντιμετωπίστηκαν δυναμικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά, ανέβασαν κι άλλο το θερμόμετρο στα Εξάρχεια.

Όμως, οι χθεσινές… εχθροπραξίες προοιωνίζονται δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή καθώς στο διαδίκτυο και στις τάξεις των αντιεξουσιαστών επικρατεί αναβρασμός.

Μάλιστα, συγκεκριμένες ομάδες χθες κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση στο ΒΟΧ με δακρυγόνα και με χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι.

Στα Εξάρχεια έχει αναρτηθεί και πανό που καλεί σε δυναμική κινητοποίηση και πορεία ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης στα Προπύλαια.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου όταν ουσιαστικά θα έχει ανοίξει η νέα σχολική – πανεπιστημιακή χρονιά.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζονται για πολύ δύσκολες εβδομάδες με συνεχείς συγκρούσεις πέριξ των Εξαρχείων και με πορείες που μπορεί να καταλήγουν σε επεισόδια.

Και όσο θα πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου και η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου τόσο θα εντείνεται η ανησυχία για γενικευμένη σύρραξη.

Αποφασισμένοι αλλά…
Στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να αλλάξουν το status quo στην περιοχή, όμως, αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι εξαγγελίες που έκαναν ότι θα καθαρίσουν τα Εξάρχεια σε μια εβδομάδα, δεν είχαν καμιά βάση.

Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και εξαιρετικά δύσκολο και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις και εντός της κυβέρνησης.

Αλλωστε, αυτό που πάντα φοβάται μια κυβέρνηση είναι να υπάρξουν θύματα ή μια γενική σύρραξη τύπου 2008 που θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις.

Αν και στο υπουργείο δεν μπορούν να κάνουν πίσω σε μια βασική προεκλογική δέσμευση για επιστροφή στην κανονικότητα στα Εξάρχεια και για διάλυση των μπαχαλάκηδων, ανησυχούν για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει αυτή η βεντέτα.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σήριαλ των Εξαρχείων και οι πρωταγωνιστές παίρνουν τις θέσεις μάχης.
https://www.tanea.gr/

Οι τελευταίες αναρτήσεις στη σελίδα του Γιώργου Καλαϊτζίδη από την ώρα της επίθεσης στο ΒΟΧ μέχρι αυτή τη στιγμή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom