Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Αγρίνιο: Οι πιστοί στην Μ. Χώρα υποσχέθηκαν να χτίσουν ξανά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (φωτο & βίντεο)


Μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα άνθρωποι όλων των ηλικιών από την Μεγάλη Χώρα Αγρινίου με επικεφαλής τον εφημέριο του χωριού πάτερ Κοσμά Τσιτσιβό, χθες το μεσημέρι,με μεγάλη προσπάθεια
κατάφεραν να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου και τις ιερές εικόνες από το ναΐσκο, που γκρέμισε ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου μέσα στο οποίο βρίσκεται, ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Οι πιστοί και ο εφημέριος με μεγάλο κόπο και κίνδυνο, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να πάρουν τα ιερά κειμήλια και την ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι δάκρυσαν, ενώ οι μεγαλύτεροι μιλούσαν με συγκίνηση για τα όσα έζησαν τις περασμένες δεκαετίες μέσα σε αυτό το μικρό εκκλησάκι στην άκρη του χωριού.

Κάποιοι έλεγαν ότι ακόμη και οι Τούρκοι που πέρασαν για αιώνες από την περιοχή δεν συμπεριφέρθηκαν στους ναούς με τόσο βάρβαρο τρόπο. Όσοι ήταν παρόντες έδωσαν την υπόσχεση ότι θα βοηθήσουν με όποιο τρόπο χρειαστεί ώστε ο ναός να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Μάλιστα την προσεχή Κυριακή ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά από όσα συνέβησαν θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον κεντρικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεγάλη Χώρα, όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες θα καλέσει τους πιστούς να βοηθήσουν ώστε να ανεγερθεί εκ νέου ο μικρός ναός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr είναι πολλές οι προσφορές που έχουν γίνει από τους πιστούς για την ανέγερση του ναού.

Δείτε βίντεο και φωτο από τις προσπάθειες των κατοίκων να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου,τις ιερές εικόνες και τα ιερά κειμήλια από τον γκρεμισμένο ναΐσκο








 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom