Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δήμος Ζωγράφου: Παρακαλούμε τους πολίτες να περιορίσουν τα απορρίμματα - Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι νεωτέρας


Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει για δεύτερη εβδομάδα ο ΧΥΤΑ Φυλής,ενώ τα σκουπίδια αρχίζουν να σχηματίζουν βουναλάκια στις πόλεις της Αττικής.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχαν οι δήμοι από τον αρμόδιο φορέα,τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ έχει υποστεί από την Παρασκευή 8 Ιουνίου ένα ιδιαίτερα μεγάλο ρήγμα από την υποχώρηση του εδάφους.

Επίθεση Πατούλη στη Δούρου το Σάββατο 15/6

Ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, επιρρίπτει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης για τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, επειδή εξακολουθεί να παραμένει μια βδομάδα κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Ο κ. Πατούλης, αφού είπε ότι η επίσημη δικαιολογία ήταν η επαπειλούμενη κατάρρευση σε ένα πρανές και η ανάγκη εργασιών συντήρησης έως την Πέμπτη 13/6,τόνισε ότι «δυστυχώς όμως και την Παρασκευή, ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός» απηύθυνε τέσσερα ερωτήματα προς την Περιφερειάρχη.

Το πρώτο αφορά στο γιατί δεν δόθηκε άλλο μέτωπο εργασίας για απόθεση. Το δεύτερο αναφέρεται στο εάν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης. Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με το εάν «κρύβει η Περιφέρεια Αττικής ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΧΥΤΑ και έχουμε φτάσει πλέον στα όρια κορεσμού του, γι αυτό και δεν μπορεί πράγματι να υπάρξει άλλο μέτωπο εργασίας». Το τέταρτο σχετίζεται με το «έως πότε θα αγνοεί η κα Δούρου τις διαρκείς επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο σύντομα η Αττική να ζήσει στιγμές Νάπολης, εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καταλήγει επισημαίνοντας πως «η ώρα επέμβασης της δικαιοσύνης είναι τώρα».

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Ζωγράφου σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 17/6) έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση-παράκληση

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι νεωτέρας, λόγω τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΣΔΝΑ). Εξαιτίας αυτού του γεγονότος δυσχεραίνεται το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Παρακαλούμε τους πολίτες να περιορίσουν τα απορρίμματα που αποθέτουν στους κάδους, έως ότου αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην κατανόηση και στη συνεργασία σας.Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.


Περίπου την ίδια ώρα σήμερα  ο Γ. Καμίνης: Σε λίγα 24ωρα το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής

Λύση στο πρόβλημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής, εντός των επόμενων λίγων 24ωρων, «βλέπει» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ζητά την υπομονή των πολιτών.

Ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός επί σχεδόν μία εβδομάδα, λόγω του ρήγματος που εμφανίστηκε στο έδαφος. Έτσι, τα απορριμματοφόρα των 66 δήμων της Αττικής έχουν σταματήσει τις αποκομιδές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σωροί σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

«Ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων, των επαγγελματιών των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της Αθήνας, έτσι ώστε ένα ακόμη πρόβλημα να αντιμετωπιστεί από όλους μαζί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Αθήνα» τόνισε, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Καμίνης.

Σημειώνεται ότι σε σημεία μεγάλου υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και οι κλινικές, καθώς και σε περιοχές μεγάλης τουριστικής σημασίας, η αποκομιδή από τον δήμο Αθηναίων γίνεται κανονικά με αποτέλεσμα να διατηρούνται καθαρά.

«Παρά τα αισθητά μειωμένα δρομολόγια, λόγω του επιχειρησιακού ανασχεδιασμού στον οποίο εκτάκτως προχωρήσαμε, οι περισσότερες γειτονιές του δήμου -πλην λίγων εξαιρέσεων- κρατιούνται ακόμη σε αξιοπρεπή επίπεδα καθαριότητας» έσπευσε να προσθέσει ο δήμαρχος Αθηναίων.

1 σχόλιο:

Street worker είπε...

Οι δήμοι πλέον υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες στο παρελθόν π.χ. ο Δήμος είχε κάνει σύμβαση με τις εταιρείες «Τζιλαλής ΑΕ» και «Κωστούλας ΑΕΒΕ» οπου όταν υπήρχε πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ/ χωματερή τοποθετούσαν τα Απορρίμματα των δήμων στα εργοστάσια τους. Μπορεί να οι υπηρεσίες απο εταιρείες να ειναι τσουχτερές οικονομικά αλλα προσφέρουν περισσότερα και πολλές φορές καλύτερα.

Read more: Go to TOP and Bottom