Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

«Φως στο Τούνελ»: Σόκαραν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του Βασίλη Μελενικλή - Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι

Η εξαφάνιση,η ληστεία,η πιθανή δολοφονία,η απάνθρωπη ταφή και η ολιγωρία των αρχών…

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του Βασίλης Μελενικλή που εντοπίστηκε νεκρός και θαμμένος σε αυλή ενός φιλικού του σπιτιού - Ο 37χρονος αγνοείτο από τον Απρίλιο από το σπίτι του στην Δράμα - Κουβαλούσε πάνω του - περίπου 2.000 ευρώ - και θα πήγαινε να
χειρουργηθεί στη Θεσσαλονίκη - Έκανε μία στάση σε σπίτι στις Σέρρες, σε κάτι φίλους του! Εκεί έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών και φαίνεται πως αυτό ήταν που του στοίχισε την ζωή - Οι φίλοι του τον έθαψαν στην αυλή τους και του πήραν τα λεφτά - Στις καταθέσεις τους δήλωναν πως δεν γνωρίζουν κάτι για την εξαφάνιση του - Η μαρτυρία του ταξιτζή που οδήγησε στην μακάβρια αποκάλυψη

Ο 37χρονος Βασίλης Μελενικλής, ο οποίος αγνοείτο εδώ και περίπου δυο μήνες(από 3/4), εντοπίστηκε νεκρός και θαμμένος στην αυλή ενός φιλικού του σπιτιού στις Σέρρες! Κανείς δεν περίμενε την τραγική αυτή εξέλιξη σε ένα θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη από τον Απρίλιο….
Η σορός του βρέθηκε την Πέμπτη (07.06.2018)… και ενώ όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα φρικτό έγκλημα με σκοπό την ληστεία αποδείχθηκε πως πρόκειται για μία περίπλοκη υπόθεση!

Η εξαφάνιση και η αποκάλυψη

Ο Βασίλης Μελενικλής 37 χρόνων που χάθηκε την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου από την Προσοτσάνη Δράμας,  βρέθηκε θαμμένος στην αυλή σπιτιού φίλων του, στην Αλιστράτη Σερρών! Αυτή η αυλή ήταν ο τάφος του Βασίλη για δυο μήνες.
Οι φίλοι του υποστήριζαν ότι είχε έλθει την μοιραία μέρα από το σπίτι τους ο Βασίλης αλλά δεν γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Μετά από έρευνες και καταθέσεις, η αστυνομία πριν από λίγες μέρες… εντόπισε την σορό του άτυχου 37χρονου που ήταν θαμμένη στην αυλή. 
Τα δύο αδέλφια, οι φίλοι του Βασίλη είπαν  στους αστυνομικούς πως ο Βασίλης πέθανε από υπερβολική δόση ουσιών, του αφαίρεσαν τα χρήματα που γνώριζαν ότι είχε – περίπου 2.000 ευρώ – και τον έθαψαν σε ρηχό λάκκο στην αυλή του σπιτιού τους!
Μία μέρα μετά οι δύο τους αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούμενοι μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών! Η έρευνα και οι ανακρίσεις για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη, αλλά και για την ταφή του, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα σχηματιστεί νέα δικογραφία που θα ακολουθήσει τον δρόμο της τακτικής διαδικασίας!

Κενά στην ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.Στο δεξί του χέρι βρέθηκε μία λεπτή σύριγγα, που  έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση. 
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας, μίλησε στο Φως στο Τούνελ και τόνισε ότι: «η περίπτωση αυτή είναι ο ορισμός όσων υποθέσεων απαιτούν τον διορισμό πραγματογνώμονα από την οικογένεια. Υπάρχουν επιστημονικά κενά και πρέπει να κριθούν όλα τα δεδομένα για να καταλήξουμε αν ήταν ατύχημα ή έγκλημα. Απαιτείται προσοχή, στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν από παθολογοανατόμους και συνεργασία ιατροδικαστών».

Θα ορίσουμε πραγματογνώμονα για την αλήθεια

Ωστόσο, η μητέρα του θύματος Τασούλα, ανέφερε ότι θέλει να ορίσει πραγματογνώμονα για να μάθει πως πέθανε το παιδί της.
«Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι Αρχές άφησαν ελεύθερα αυτά τα άτομα. Αν είναι έτσι, να πάρει ο κάθε πολίτης ένα όπλο και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του. Έχω αμφιβολίες αν το παιδί μου πέθανε με τον τρόπο που ισχυρίζονται και γι αυτό θα ορίσω πραγματογνώμονα» ανέφερε. 
Η ίδια ανέφερε πως δήλωσε την εξαφάνιση του γιου της μετά από τρεις εβδομάδες, γιατί οι αστυνομικοί της έλεγαν να μην ανησυχεί και πως ο Βασίλης θα βρεθεί.  Με τον ίδιο τρόπο την απέτρεψαν να απευθυνθεί στο Silver Alert, κάτι που έγινε με καθυστέρηση.  Η μητέρα του άτυχου Βασίλη ανέφερε πως ενώ οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία πως πριν χαθεί μίλησε με συγκεκριμένο άτομο και πήγε στην Αλιστράτη, δεν προχώρησαν τις έρευνες.
Χαρακτηριστική ήταν η συμπεριφορά αστυνομικού όταν σε ένα από τα τηλεφωνήματα της μητέρας, απάντησε: «Εσείς κάθεστε στον καναπέ σας στη Γερμανία και κατεβάζετε ιδέες για το πώς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας;». Μετά της έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι στην Αλιστράτη άκουγαν μουδιασμένοι τις σοκαριστικές εξελίξεις.

Στο σημείο που ήταν τάφος για τον Βασίλη τους τελευταίους 2 μήνες

«Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Αντιληφθήκαμε πως κάτι σοβαρό συνέβη όταν είδαμε το τηλεοπτικό συνεργείο. Μετά ήρθε κι η Αστυνομία. Ο κόσμος ταράχτηκε, αλλά φοβάται… Εδώ επικρατεί ο νόμος της σιωπής» ανέφεραν.

Την ώρα που ξέθαβαν τον Βασίλη

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι των φίλων του Βασίλη για να ξεθάψουν το άψυχο σώμα του, δημοσιογράφος της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε με την μητέρα τους.
Απάντησε στο τηλέφωνο διστακτικά. «Είναι εδώ οι αστυνομικοί, δεν μπορώ να μιλήσω… Το βρήκαν το παιδί…» ψέλλισε. 

Αλιστράτη Σερρών: Καρέ – καρέ η αποκάλυψη που σοκάρει

Μόλις έγινε γνωστό στα τοπικά μέσα πως η Αστυνομία πήγε αιφνιδιαστικά σε σπίτι στην Αλιστράτη για να ξεθάψει το πτώμα ενός αγνοούμενου, σήμανε συναγερμός.
Στην αυλή του σπιτιού  βρίσκονταν αστυνομικοί που με δυνατή βροχή και χαλάζι, είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της εκταφής του άτυχου Βασίλη. Έσκαψαν σε ένα σημείο στην πίσω πλευρά της αυλής δίπλα στην αποθήκη και σε λίγη ώρα ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.
Γείτονας από το διπλανό σπίτι τόνισε πως έβλεπε συχνά τον Βασίλη να επισκέπτεται τους ενοίκους του συγκεκριμένου σπιτιού και να φεύγει μόνος με ταξί.
«Το έβλεπα το παιδί ήταν χαμηλών τόνων. Οι γείτονες και φίλοι του είχαν χάσει τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία και η μάνα τους τα μεγάλωσε μόνη της. Μπλέξανε όμως…» τόνισε.
Στον τόπο έφτασε και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής που δήλωσε: «Βρέθηκε ένα πτώμα και ο κόσμος είναι ανάστατος . Ζητάμε από την Πολιτεία να δημιουργηθεί στην περιοχή μας ένα αστυνομικό τμήμα γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας».

«Κατάλαβα απ’ το τηλεφώνημα ότι  τον περίμεναν…»

Ο οδηγός που μετέφερε τον Βασίλη από το χωριό του στην Αλιστράτη, μίλησε για την μοιραία διαδρομή.
Όπως είπε, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των είκοσι περίπου χιλιομέτρων δεν κουβέντιασαν μεταξύ τους. Ο Βασίλης μιλούσε στο τηλέφωνο και από τα συμφραζόμενα του κατάλαβε πως συνεννοούνταν με κάποιον για να συναντηθούν στην Αλιστράτη. 
«Σίγουρα μιλούσε με άνδρα στον οποίο έλεγε πως ήταν καθ’ οδόν και πως σε λίγη ώρα θα έφτανε στον προορισμό του. Ο ίδιος  όσο μιλούσε στο τηλέφωνο, δεν αναφέρθηκε σε χρήματα. Εγώ ήξερα πως είχε λεφτά επάνω του, γιατί μου το είπε η γειτόνισσα του που με κάλεσε να τον μεταφέρω. Όταν με πλήρωσε είδα πως κρατούσε ένα μεγάλο ποσό. Φτάσαμε στην Αλιστράτη περάσαμε από ένα κεντρικό σημείο και μου ζήτησε να σταματήσω σε μια διασταύρωση. Με πλήρωσε, του έδωσα τα ρέστα και έφυγα», ανέφερε.

«Πήγαινε στο νοσοκομείο να χειρουργηθεί και τον χάσαμε…»

Η γιαγιά του αδικοχαμένου Βασίλη άνοιξε το σπίτι της και μίλησε για τον εγγονό της. Το δωμάτιο του εγγονού της, τα πράγματα του είναι στη θέση τους και το κρεβάτι του στρωμένο.
«Εδώ γεννήθηκε ο Βασίλης… Ήταν λεχώνα εννιά ημερών η μητέρα του, όταν έγινε το ατύχημα με το αυτοκίνητο. Σκοτώθηκε ο γιος μου και ο αδελφός της. Πήρε τον Βασίλη μωρό και φύγανε στην Γερμανία…» τόνισε συγκινημένη η ηλικιωμένη.
Ο Βασίλης μεγάλωσε στη Γερμανία αλλά ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, μέχρι το 2010 που επέστρεψε για να πάει φαντάρος . Στην αρχή έμενε με την θεία του στην Καβάλα. Στην συνέχεια μετά από ερωτική απογοήτευση ζήτησε από την γιαγιά του να μείνει μαζί της, όπως κι έγινε.  Καθημερινά μιλούσε με την μητέρα του τηλεφωνικά , η οποία στην πορεία ξαναπαντρεύτηκε , απέκτησε κι άλλο παιδί και αργότερα κι εγγόνι.
«Τελευταία είχε αρρωστήσει…  Και το χέρι του τώρα που χάθηκε, είναι σπασμένο και θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να χειρουργηθεί.  Για το λόγο αυτό, μου ζήτησε δύο χιλιάδες ευρώ», είπε η γιαγιά του. «Είχα μαζέψει κάποια χρήματα για την κηδεία μου και του τα έδωσα. Πήγαινε στο νοσοκομείο να χειρουργηθεί και τον χάσαμε…» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom