Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ο «τυμβωρύχος» κ.Τραμπ και τα παιδιά στα κλουβιά


του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Έστησε μια μακάβρια παράσταση. Μια φιέστα «ποτισμένη» από φασιστική προπαγάνδα. Ένα «σώου» τυμβωρυχίας για να …δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο οικογένειες, που κάποιος δικό τους άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όπως ο ίδιος αναφώνησε από «παράτυπους μετανάστες».

Χρησιμοποίησε «χαροκαμένες ψυχές» για να στηρίξει την ρατσιστική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζει εναντίον των μεταναστών. Για να «σκεπάσει» τις κραυγές των μικρών παιδιών των μεταναστών που αναζητούσαν τους δικούς τους, φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά.

Με μεθόδους ξεπατικωμένες από τα ναζιστικά εγχειρίδια του Γκέμπελς, προσαρμοσμένα στις δικές του ανάγκες προπαγάνδας …αξιοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η απάνθρωπη τακτική του χωρισμού των οικογενειών μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ο εγκλεισμός παιδιών σε σιδερένια κλουβιά.

Ο Τραμπ, ως συγχρόνως «γκεμπελίσκος» απέρριψε τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό ακούγεται σαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από αυτούς που έχουμε εμείς — από τους πολίτες μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό»,.

«Αυτοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που χωρίστηκαν για πάντα από τους αγαπημένους τους. Αυτές είναι οι οικογένειες που αγνοούν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μιλούν για αυτές. Πολύ άδικο», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της «εκδήλωσης» με τις επονομαζόμενες οικογένειες «Angel» (Άγγελος). Ακόμα και ο τίτλος που έδωσαν τις άτυχες οικογένειες παραπέμπει σε Χολιγουντιανή παραγωγή, αφού η κυβέρνηση Τραμπ, αξιοποιεί κάθε μέσο για να δικαιολογήσει το φασιστικό παραλήρημα της…

Ο Τραμπ, τις προηγούμενες μέρες και μετά το σάλο που προκλήθηκε υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή την Τετάρτη να σταματήσει η πολιτική του διαχωρισμού των οικογενειών μεταναστών. Ωστόσο συνέχισε να τους κατηγορεί ισχυριζόμενος ότι «λένε ψεύτικες ιστορίες στενοχώριας και λύπης», ενώ απευθυνόμενος στα μέλη των «Angel», δήλωσε: «Η απώλειά σας δεν είναι μάταιη. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορά μας».

Πλέον οι μετανάστες θα φυλακίζονται οικογενειακά μέσα σε πρώην βάσεις του αμερικάνικου στρατού, δημιουργώντας σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στα οποία θα γίνεται η διαλογής τους και θα εγκρίνεται ή όχι, η παραμονή τους στην Αμερική.

Στις καπιταλιστικές ΗΠΑ, η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» χτίζεται πάνω σε κλουβιά, συρματοπλέγματα και μαύρη προπαγάνδα…

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom