Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας


Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που πραγματοποιεί εδώ και μια εβδομάδα απεργία πείνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.

Ο ισοβίτης-εκτελεστής της 17 Νοέμβρη παρουσιάζει μεταξύ άλλων καρδιολογικά προβλήματα τα οποία είχε και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εκτιμούν πως ήταν απαραίτητη η μεταφορά του, καθώς έχει χάσει περισσότερα κιλά από ότι θα έπρεπε, σε σχέση με το διάστημα που κάνει απεργία πείνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές και δεν έχει γίνει δεκτό.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξετάστηκε χθες (06.06.2018) από την παθολόγο – λοιμωξιολόγο Ολγα Κοσμοπούλου, που είναι επιμελήτρια Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η εξέταση έγινε μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

Στην ιατρική της γνωμάτευση, η κα Κοσμοπούλου ανέφερε πως ο Κουφοντίνας έχασε τις τελευταίες μέρες 6,6 κιλά, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε όταν ζυγίστηκε στις 31 Μαΐου. Η απώλεια βάρους αυτή θεωρήθηκε δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας πείνας.

Διαπιστώθηκε επίσης μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. Εμφάνισε επίσης ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Μιλώντας προχθές μέσα από τη φυλακή, στην Εφημερίδα των Συντακτών,  ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε δηλώσει πως ξεκίνησε την απεργία πείνας ακριβώς γιατί εκκρεμεί το αίτημα για χορήγηση τρίτης άδειας.

«Με τις πειθαρχικές διώξεις και την ουσιαστική κατάργηση των δύο εισαγγελέων της φυλακής που τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ της άδειάς μου, δημιουργείται αφενός το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για αυτή την πρωτοφανή εξαίρεση δικαιωμάτων σε βάρος μου, και αφετέρου το απαραίτητο κλίμα για τον εκφοβισμό όσων κρατικών λειτουργών τολμούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους. Οπότε η απεργία πείνας μου αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτω για να σταματήσει τώρα αυτή η απολύτως σκόπιμη και μεθοδευμένη “εκκρεμότητα”», είπε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια», ενώ δήλωσε πως δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ακόμη κι αν αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για να του χορηγηθεί άδεια.

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom