Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

Ανέλαβε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το 2007 και την έκλεισε το 2011

του Χρήστου Ξανθάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 60 ετών η πρώην εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας" Μάνια Τεγοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Είχε αναλάβει τα ηνία της "Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε." το 2007 μετά απ' το θάνατο του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου και στην αρχή δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Η κρίση όμως του Τύπου χτύπησε σκληρά και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο συγκρότημα του Νέου Κόσμου, με την "Ελευθεροτυπια" να κατεβάζει ρολλά τον Δεκέμβριο του 2011. Επανακυκλοφόρησε στις αρχές του 2013, μόνο και μόνο για να ξανακλείσει το Νοέμβριο του 2014.

Έκτοτε το κτίριο της οδού Μίνωος παραμένει φάντασμα.

Ούσα εκδότρια της " Ελευθεροτυπίας", η Τεγοπούλου είχε ακολουθήσει τη γραμμή του πατέρα της, αφήνοντας τους δημοσιογράφους να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

Οι παρεμβάσεις της περιορίζονταν στην πρώτη σελίδα, καθώς και στα περιπαικτικά σημειώματα που έφεραν την υπογραφή της. Θεώρησε επίσης καλό ν' αλλάξει τους διευθυντές των διαφόρων εκδόσεων, πιστεύοντας ότι έτσι θα αναζωογονούσε το συγκρότημα.

(Σημείωση Ζείδωρον: διαβάστε τις παραπομπές μας στο τέλος και θα διαπιστώσετε ότι οι παρεμβάσεις της ήταν άπειρες,μέχρι σημείου πέραν των άλλων να απολύσει τον Φυντανίδη και τον θείο της!!!)

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν οι κινήσεις της αυτές θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα γιατί η κρίση των εφημερίδων ήταν αμείλικτη και αδυσώπητη. Απλώς η "Ελευθεροτυπία" που δεν είχε το κρατικό δίχτυ προστασίας άλλων ομίλων, έπεσε πρώτη...
http://newpost.gr/

Διαβάστε σχετικά:

Μάνια Τεγοπούλου: Μια κληρονόμος (με) αρχίδια

Κυνική Μάνια Τεγοπούλου: «Τους απέλυσα από την Ελευθεροτυπία γιατί μου έσπαγαν τα αρχί@@α»!

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ (φωτο)

Κι ΕΔΩ όλο το σχετικό μας φάκελο για την Ελευθεροτυπία,στον οποίο δυστυχώς περιγράφονται γεγονότα από τα χρόνια της "αποκαθήλωσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: