Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα θα έβαζε αυτήν την υπογραφή


Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Οι πολίτες το 2015 είχαν τρεις ευκαιρίες να κρίνουν ποιο κόμμα ήταν καλύτερο για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και εάν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς είχαν άγνοια για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και
μία ελπίδα ότι ο «Αλέξης» μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στην οικονομία, τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα και τον Σεπτέμβριο με τις νέες εκλογές ήξεραν όλοι τον τυχοδιωκτισμό της παρέας του Μαξίμου και βέβαια και των ΑΝ.ΕΛ.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ κέρδισε τις αναμετρήσεις, όμως γρήγορα έχασε την επαφή με την κοινωνία. Ολες του οι υποσχέσεις, μα όλες, αποδείχθηκαν ψεύτικες. Και όσο έβλεπε στις δημοσκοπήσεις να βυθίζεται τόσο περισσότερο ενδοτικός γινόταν έναντι των δανειστών και του διεθνούς παράγοντα.

Νέα Μνημόνια, παράταση της λιτότητας, επώδυνα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, εκχώρηση της κρατικής περιουσίας στο Υπερταμείο και ενεχυρίασή της για 25 δισεκατομμύρια ευρώ, αγορά αεροσκαφών με άδεια ταμεία. Αξιοπρέπεια έταζε ο Τσίπρας αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ο εύκολος στόχος του ξένου παράγοντα.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ας μην απορεί κανείς που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. χάθηκε οριστικά το όνομα της Μακεδονίας. Οχι απλώς το κέρδισαν οι Σκοπιανοί αλλά, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στο εσωτερικό της χώρας παρά μόνο με άδεια των γειτόνων.

Και ας σκούζουν οι προπαγανδιστές του Μαξίμου ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν αναγνωρισθεί τα Σκόπια από 140 χώρες με το όνομα «Μακεδονία». Την υπογραφή της Ελλάδας ήθελαν διακαώς Βερολίνο και Ουάσιγκτον για να μπορέσουν οι γείτονες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ μπαίνει σήμερα και είναι ταπεινωτική. Το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» μοιάζει να είναι μόνο μία από τις μεγάλες υποχωρήσεις της κυβέρνησης. Αναγνωρίζεται γλώσσα «μακεδονική» και είναι ντροπή της ελληνικής πλευράς που ενέταξε στη συμφωνία ότι δήθεν το είχαμε δεχθεί από το 1977 μέσω μιας τεχνικής επιτροπής του ΟΗΕ.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γιώργος Μπαμπινιώτης διέλυσε την επιχειρηματολογία του ΥΠΕΞ για το τι έγινε το 1977. Αλήθεια όμως εκεί στο Μαξίμου, η επικεφαλής του νομικού συμβουλίου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι ο Αρειος Πάγος από το 2009 έκρινε οριστικά και τελεσίδικα ότι δεν υπάρχει «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»; Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός το περιεχόμενο της απόφασης που αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος όταν έδινε τα χέρια με τον Ζάεφ;

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ θα ονομάζονται πλέον «Μακεδόνες» ούτε καν «Βορειομακεδόνες», ενώ πλέον θα έχουν τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά τη χρήση του «Μακεδονικού» σε υπηρεσίες, προϊόντα και φορείς.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν το έχουν καταλάβει χάσαμε οριστικά και με τους χειρότερους όρους το όνομα της Μακεδονίας.

Ο κ. Τσίπρας, όπως δέσμευσε τη χώρα με το τέταρτο Μνημόνιο για περικοπές και θηριώδη πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, τώρα προχωρεί σε μία συμφωνία που δίνει στους γείτονες την ταυτότητα του «Μακεδόνα».

ΚΑΙ ΕΑΝ στην οικονομία οι ζημιές μπορούν να διορθωθούν, στα εθνικά μας θέματα η βλάβη μπορεί να είναι μόνιμη. Ας πρόσεχαν όλοι και ιδίως αυτοί που έδωσαν την τύχη της χώρας στην «πρώτη φορά Αριστερά».

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 17/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom