Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Άδειο πουκάμισο ζητεί γραβάτα


Πρώτη φορά ΝΑΤΟϊκή Αριστερά; Ίσως όχι πρώτη φορά, υπήρξαν κι άλλες «αριστερές» που ελιμπίσθηκαν τις χάρες του ΝΑΤΟ και στις αγκάλες του ετελεύτησαν. Pas probleme.


Εντός ολίγων ημερών ο Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης Καμμένος θα στείλουν μια επιστολή στο ΝΑΤΟ εις ην θα αναγράφεται ότι (το προτεκτοράτο) η Ελλάς «δεν αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ αρχικώς ως ΠΓΔΜ και μετά το πέρας όλων των διαδικασιών ως Βόρεια Μακεδονία» ( «Καθημερινή» 21 Ιουνίου 2018). 

Απλό! – και μετά την επιστολή, θα έχει πετάξει το πουλάκι
ως άλλο F16! Τρέχα – γύρευε! Για ορισμένους που νομίζουν ότι το ΝΑΤΟ ανήκει στα ψάρια του, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός. 

Όταν διατάζει ο στρατηγός τον συνταγματάρχη δεν εκφράζει τις τυχόν εύλογες ανησυχίες του ο σμηνίας. Ρωτήστε και τον Καρανίκα που στη στρατιωτική του θητεία ούτε μπρίκια κόλλαγε, ούτε πατάτες καθάριζε.
Καλημέρα σας! Η κυβέρνηση πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Ούτε το ίδιο ψέμα δεν μπορούν να πουν δυο υπουργοί, ο καθένας λέει το δικό του. Άλλο ψέμα λέει, λόγου χάριν η κυρία Αχτσιόγλου για τις συντάξεις και άλλο ψέμα για το ίδιο θέμα λέει ο κ. Τσακαλώτος

Και βεβαίως, άλλο ψέμα για τα δυο προηγούμενα ψέματα, λέει ο Τσίπρας. Ψέματα και φούμαρα. Φούμαρα το «παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»; φούμαρα και η «ολιστική έξοδος» Τσακαλώτου. 

Τερατολογία η «καθαρή έξοδος» του Τσίπρα; «χορός των τεράτων» ο ανά τρίμηνο – εξάμηνο έλεγχος της Εποπτείας. Το ίδιο ψέματα ή φούμαρα, αν προτιμάτε, είναι τα περί μείωσης του χρέους – περί επιμήκυνσης πρόκειται. 

Και αν αυτό είναι ελάφρυνση, χαιρέτα μου τον πλάτανο για τα επόμενα 99 χρόνια. 

Όσο για αυτά που ακούγονται ότι πιθανόν η κυβέρνηση να έδωσε Μακεδονία για να λάβει χρέος ή ότι μπαίνει στη συζήτηση περί ισοσκελισμού προσφύγων και τόκων, άπαγε! αυτά είναι fake news
και fake news έχει χαρακτηρίσει πολύ συχνά η κυβέρνηση ακριβώς όσα αργότερα έχει διαπράξει!
Fake news, ψέματα και τερατολογίες: αν, φερ’ ειπείν ένα γκαρσόνι σερβίρει κοντοσούβλι στον κ. Κοντονή, και το κοντοσούβλι έχει αρπάξει, τότε το γκαρσόνι είναι εθνικιστής ή φασίστας (και το κοντοσούβλι ακροδεξιό). 

Η Ν.Δ. συμβαδίζει με το VMRO (στα κοντοσούβλια), ενώ αντιθέτως ο κ. Νίκος Παππάς «έχει σώσει τη Μακεδονία από την προδοσία» – ω, ναι την «προδοσία»! 

Ρετάρει το κυβερνητικό μαγαζί. Έχει καταφύγει από καιρό στον Διχαστικό Λόγο, έχει αναγορεύσει το σύμπαν σε ακροδεξιό

Δεν πρόκειται πια για Ύβριν, πρόκειται για απλές βρισιές, απ’ αυτές που ο κάθε κακομοίρης ξεστομίζει μέσα απ’ τα δόντια του εναντίον των πραγμάτων που τον υπερβαίνουν και των προσώπων που τον έχουν πάρει χαμπάρι.
Διότι σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Οι μισοί Συριζαίοι από χρόνια δούλευαν ένα έθνος ότι δεν υπάρχει και τώρα που το κυβερνούν το σπρώχνουν όλοι μαζί στην ανυπαρξία. 

Κι όλα αυτά
για ένα άδειο πουκάμισο
για μια αργομισθία
και για μια γραβάτα του Τσίπρα.
Κάπως ακριβή! όσο κάνουν 2.000.000 κομμένες συντάξεις και 4.000.000 μειωμένοι μισθοί...
email: stathispontiki@gmail.com
 ο Στάθης στο Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom