Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αγωγές από τη NOVA σε Super League! μετά και την σημερινή άκαρπη συνεδρίαση

Στον "αέρα" το πρωτάθλημα

Η συνδρομητική πλατφόρμα περνάει ξανά στην αντεπίθεση με αγωγές προς την Super League για μείωση τιμήματος αλλά και με φανερή (νέα) ενόχληση για τις μη αποφάσεις της Λίγκας!

Πάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε τι θα γίνει!
Σε... θολά και σκοτεινά νερά οδηγείται πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα η “μεγάλη” κατηγορία. Οι ομάδες της Superleague συμφώνησαν πως... διαφωνούν και αναβλήθηκε για την Παρασκευή η ψήφιση της νέας προκήρυξης του πρωταθλήματος. Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Δ.Σ. που διεκόπη και οι δηλώσεις Πανόπουλου.

Ούτε τώρα βρέθηκε λύση και είναι άγνωστο σε τι πρωτάθλημα θα οδηγηθούμε! Οι “μεγάλοι” και οι “μικροί” της Superleague δείχνουν να μη τα βρίσκουν, όσον αφορά τις προτάσεις της NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (μείωση ομάδων, διεξαγωγή πρωταθλήματος δίχως πλέι οφ και μείωση 18% των χρημάτων που δίνει το συνδρομητικό κανάλι) και το Δ.Σ. της Δευτέρας διεκόπη και μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή.

Τότε, αναμένεται να ψηφιστεί από τις ομάδες και η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, που σύμφωνα με όσα προκύπτουν θα πηγαίνει.. κόντρα στα “θέλω” της NOVA, κάτι που θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε ρήξη και θα τις οδηγήσει στα... δικαστήρια. Άξιο αναφοράς, πως οι Big-4 διαφώνησαν για το θέμα των πλέι οφ, ένα ζήτημα που μέχρι πρότινος συμφωνούσαν.

Ο Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στο Δ.Σ. μετέφερε τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη επί του θέματος. "Ήμουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση, κι ας κόστιζε στην ομάδα μου για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο.

Όμως αντί ευημερίας στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Αν λοιπόν δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση, θα είμαι και ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον", ήταν το μήνυμα του κ. Μαρινάκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών.

Προβληματισμένος και αισιόδοξος για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε το “αφεντικό” της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας.

"Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν δύσκολο, έμοιαζε με μπάχαλο όπως και η γενική συνέλευση. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε. Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Όπως γνωρίζετε θα υπάρξει αναβολή για την προκήρυξη. Η θέση της Ξάνθης ήταν να μην υπάρξει αναβολή, αλλά βλέποντας πως το ένα θέμα χτύπαγε το άλλο, αποφασίσαμε να πάει για δυο τρεις μέρες μετά.

Θα πρέπει όλοι οι φορείς είτε η Νova, είτε η Σούπερ Λίγκα, είτε κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θέλουν.

Θεωρώ ότι και για ένα χρόνο να υπάρξει ποδόσφαιρο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να σκεφτούν τι γίνεται από εκεί και πέρα. Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα, στη ζωή όμως δεν πρέπει να λες ποτέ “ποτέ”" ανέφερε αρχικά.

Για το deadline της Παρασκευής: "Την εκτίμησή μου για το τι θα γίνει την Παρασκευή θέλω να την κρατήσω για εμένα. Όμως η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα και δεν θέλω να προδικάσω τίποτα".

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας την σημερινή συνεδρίαση της Super League κατά την οποία και πάλι δεν ελήφθη καμία απόφαση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος, λίγες μόνο ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, επισήμαιναν ότι οι όροι συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμός είναι προφανώς άγνωστες λέξεις για τους μικρό-παράγοντες της Λίγκας, όπως τους ανέφεραν.

Ότι σαν την στρουθοκάμηλο κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και αρνούνται να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον του Έλληνα φιλάθλου για μία διοργάνωση που οι αποφάσεις του Μάρτη γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης τον Ιούλιο και δεν μπορούν καν να υλοποιηθούν.

Στο ίδιο πνεύμα σχολίαζαν ότι γίνεται φανερό ότι οι μικρό-παράγοντες της Super League κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους, αρνούμενοι οποιοδήποτε σχέδιο για την συνολική βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράγοντες της Κάντζας ξεκαθάριζαν ότι η συνδρομητική πλατφόρμα έχει εξαντλήσει τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άμεση κατάθεση αγωγής μείωσης τιμήματος της Κεντρικής Διαχείρισης της Super League.
http://www.newsit.gr/,http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom