Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Βενεζουέλα: Εκλογές πνιγμένες στο αίμα - Νεκροί, τραυματίες και σκληρές μάχες στους δρόμους (φωτο)


Οι εικόνες αποτυπώνουν το χάος που επικρατεί στην πολύπαθη Βενεζουέλα. Συνεχείς συγκρούσεις με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές...

Τουλάχιστον 4 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια συμπλοκών που είχαν ξεσπάσει με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Καράκας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια λεωφόρο της συνοικίας Αλταμίρα, όπου δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της διαδικασίας εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. 

Το στέλεχος της αντιπολίτευσης είναι ο Ρικάρδο Κάμπος, ηλικίας 30 ετών, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Κουμανά, στην Πολιτεία Σούκρε (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τον βουλευτή Ενρί Ράμος Αλούπ, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.


Η εισαγγελία επίσης ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαρσέλ Περέιρα, 38 ετών, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης χθες στην Πολιτεία Μερίδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων, στις αρχές Απριλίου, να ανέρχεται σε 114, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Νωρίτερα, η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι ένας υποψήφιος στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση δολοφονήθηκε στο σπίτι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. 

"Μια ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο σπίτι του Χοσέ Φελίξ Πινέδα, ενός δικηγόρου 39 ετών, στο Σιουδάδ Μπολίβαρ" και "τον πυροβόλησε πολλές φορές" επισήμανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να αναφερθεί σε πιθανά αίτια.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom