Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Άτυπη «πολιτοφυλακή» αναρχικών σε ρόλο αστυνομίας στα Εξάρχεια έκανε... παρέμβαση σε λημέρι μαφιόζων


Η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου» κάνει γνωστό ότι έκανε έφοδο σε «λημέρι» συμμορίας, ανέκτησε κλοπιμαία και κατέστρεψε ναρκωτικά


Στην υποκατάσταση της Πολιτείας και της Αστυνομίας προχωρά η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου», αφού πλέον, όπως προκύπτει από ανάρτησή της σε αντιεξουσιαστικό site πραγματοποιεί εφόδους σε χώρους όπου υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε η αστυνομία και θα εφάρμοζε το νόμο: Όχι όμως και στα Εξάρχεια που προσλαμβάνουν ολοένα και εντονότερα τα χαρακτηριστικά του άβατου.

Μετά τις πορείες επίδειξης δύναμης και τις κινήσεις που θύμιζαν προσπάθεια συγκρότησης άτυπης «πολιτοφυλακής» στα Εξάρχεια, η «Ομάδα Περιφρούρησης» , που έχει αναπτύξει, όπως αναφέρεται, δράση εδώ και έξι μήνες, έκανε γνωστό στο διαδίκτυο ότι προχώρησε σε «παρέμβαση σε λημέρι μαφιόζων στα Εξάρχεια».

Η έφοδος έγινε την περασμένη Τρίτη και όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, είχε νωρίτερα διαπιστωθεί «κατόπιν στενής παρακολούθησης σπείρας μαφιόζων», ότι «δρούσαν ανενόχλητοι στη γειτονιά των Εξαρχείων» έχοντας ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

«Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση, η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα ανάρτηση «η συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις. Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα».

Οι συντάκτες της ανάρτησης- μέλη της «Ομάδας Περιφρούρησης» των Εξαρχείων, κάνουν μάλιστα, γνωστό ότι από την έφοδο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι βρήκαν:

Κλοπιμαία τα οποία επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους, έγγραφα μεταναστών ορισμένα εκ των οποίων έχουν επιστραφεί στους κατόχους τους, ενώ όπως αναφέρουν «οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν,καταστράφηκαν».

Βάζοντας ιδεολογικό μανδύα στη δράση τους, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι «μιλούν πράττοντας και πράττουν με λόγο» και προσθέτουν ότι υπερασπίζονται «την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών τους, καθώς και των κεκτημένων της περιοχής, ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές».
http://www.protothema.gr/

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στο https://athens.indymedia.org/

Ανακοίνωση για την παρέμβαση σε λημέρι μαφιόζων στα Εξαρχεια

Η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών,με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή,στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.

Την Τρίτη 25.07.2017,κατόπιν στενής παρακολούθησης,σπείρας μαφιόζων,οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι στην γειτονιά των Εξαρχείων,προχωρήσαμε στην επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι,το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο της εν λόγω σπείρας.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά,δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση,η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδω και χρόνια στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις.Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.

Η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών,με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή,στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.Ιδιαίτερα σε καιρούς που τα εγχειρήματα των αυτοοργανωμένων χώρων,των καταλήψεων και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον δρόμο,ενάντια στην καταστολή,προσπαθούν με κάθε μέσο να αμαυρωθούν απο το κράτος και τους πληρωμένους του επικοινωνιακούς φορείς,η αντιδρασή μας,ήταν,είναι και θα είναι,άμεση.

Η αυτοάμυνα και η επανοικειοποίηση των Εξαρχείων και της καθημερινοτητάς μας,μέσα σε αυτά,γίνεται με καθημερινή παρουσία και αγώνες.

Ύστερα από περίπου έξι μήνες,σχεδόν καθημερινών παρεμβάσεων,μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες,και παρόλους τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η δράση μας αυτή,για την σωματική ακεραιότητα ή πιθανή στοχοποίηση,δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο,παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών μας,καθώς και των κεκτημένων της περιοχής ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές...

Μιλάμε πράττοντας.Πράττουμε με λόγο.

Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

-Ήδη κάποιοι άνθρωποι βρήκαν προσωπικά τους αντικείμενα και εργαλεία χρήσιμα για βιοποριστικές ανάγκες, τα οποία βρέθηκαν στο λημέρι των μαφιόζων.

-Έχουν βρεθεί αρκετα έγγραφα μεταναστών και προσφύγων,από τα οποία αρκετά,εχουν ήδη δοθεί στους κατόχους τους..

-Οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν,καταστράφηκαν.

-Θα ακολουθήσει mail επικοινωνίας,για να δοθούν πίσω απαραίτητα έγγραφα ή αντικείμενα που βρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: