Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ενα μετά το άλλο αποχωρούν τα κόμματα μπροστά στην καταιγίδα των τροπολογίων της Κυβέρνησης


Αποχώρησε και η ΝΔ από την Ολομέλεια της Βουλής μετά τη συνεχιζόμενη βροχή τροπολογιών από τους υπουργούς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα.

Μετά το Ποτάμι και το ΚΚΕ που έχουν από χθες αποχωρήσει σήμερα και η ΝΔ με την έναρξη της δεύτερης και τελευταίας συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ευτελισμό του νομοθετικού έργου της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά «σήμερα συζητάμε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αποτελείται από 9 άρθρα που αφορούν την προσαρμογή στην κοινοτική Οδηγία και 20 με διάφορα άλλα άρθρα του υπουργείου Οικονομικών.

Χθες διαμαρτυρηθήκαμε γιατί ανά δέκα λεπτά ερχόντουσαν υπουργικές τροπολογίες. Ένας καταιγισμός που είχε σταματήσει χθες στο αριθμό των 20 υπουργικών τροπολογιών.Σήμερα βλέπουμε ότι έχουν φτάσει οι τροπολογίες τις 35 !

Έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν ότι αυτό αποτελεί κακή νομοθέτηση και ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει δύο επιστολές, μια πέρυσι και μια εφέτος στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τις οποίες απευθύνει έκκληση για την προάσπιση του νομοθετικού έργου της Βουλής. Εμείς ως ΝΔ αποχωρούμε από αυτή την διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε πρακτικές κακή νομοθέτησης Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε…»

Την αντίδρασή του για τον ορυμαγδό υπουργικών τροπολογιών εξέφρασε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος λέγοντας πως εάν έρθουν και νέες υπουργικές τροπολογίες θα εξετάσει και τοο δικό του κόμμα εάν θα παραμείνει ή όχι στην συνεδρίαση.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απάντησε πως δεν θα έρθουν άλλες τροπολογίες!!!

Διαβάστε σχετικά:
Μέσα στο σημερινό τσουνάμι των τροπολογιών και μία... «ιερή» τροπολογία για να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ το Αγιον Ορος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom