Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σκληρή ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη εναντίον του Δήμου Ναυπακτίας για την ακύρωση της συναυλίας του πατέρα της


Σκληρή κριτική ασκεί η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε ανάρτησή της μετά την ακύρωση της συναυλίας του πατέρα της στο κάστρο του Αντιρρίου.

Η ανάρτηση αναφέρει τα παρακάτω:

Ο δήμος Ναυπάκτου ακύρωσε τη συναυλία της ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" με την Πέγκυ Ζήνα, με πρόφαση τραβηγμένη απο τα μαλλιά! λογοκρισία στα τραγούδια του πατέρα μου! όπως η χούντα! από την εποχή της χούντας! μήπως επανορθώσουν τα παλικάρια;

Ένα έγγραφο λογοκρισίας απο τον δήμο Ναυπακτίας!
το δώρο του δήμου Ναυπακτίας ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, 29 Ιουλίου 2017, στα 92 του χρόνια!

Μπράβο Ναυπακτιώτες! συγχαρητήρια! είστε οι μόνοι Έλληνες πολίτες που απαγορεύσατε τα τραγούδια του πατέρα μου σε συναυλία, έπειτα απο 40 χρόνια, τότε που μόνο η χούντα τα ειχε απαγορεύσει! και με κάτι προφάσεις, θεέ μου! πολύ τραβηγμένες βρε αδελφέ!

Αναρωτιέμαι τόσα χρόνια που οι δήμοι της περιοχής σας κι εσείς οι ίδιοι οργανώνατε συναυλίες κι εκδηλώσεις μέσα στο κάστρο του Αντιρρίου, χωρίς ποτέ να υπάρχει η παρακάτω άδεια που ζητάτε τώρα απο την ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης",
δεν είχατε τότε την ιδια ευαισθησία με την πυρασφάλιση και βέβαια τις οργανώνατε παρανόμως;!!!!! ή μήπως τώρα έχει δημιουργηθεί μέσα στο κάστρο η ζούγκλα του Αμαζονίου, ενα πυκνό δάσος με πανύψηλα δέντρα, επικίνδυνα για φωτιά;;;;

Θα το θυμόμαστε όλοι μας το δώρο που του κάνατε! μπράβο σας παλικάρια! ξέρετε να τιμάτε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα!

Μπράβο γενναίοι άντρες, σας συγχαίρω!
Αλλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας! μα τι παλικάρια που είστε!!

Σας χαιρετώ! ντρέπομαι και για τον σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα, Ναυπακτιώτη που με τόση χαρά ερχόταν με τη γυναίκα του να τραγουδήσει τα αθάνατα και ιερά τραγούδια του πατέρα μου.
Που όλο περηφάνεια θα ’ρχοταν με όλους μας μαζί, και πλήθος κόσμος τον περίμεναν, ναι συγγενείς και φίλοι του μας περίμεναν!

Καμαρώναμε όλοι μας ακόμη λόγο που είμαστε και λιγάκι συγγενείς χάρις στο διεθνές χορωδιακό διαγωνισμό "Μίκης Θεοδωράκης" που οργανώνετε εσείς, ο δήμος Ναυπάκτου! πολλά χρόνια τώρα μαζί με τον διευθυντή της χορωδίας σας τον αγαπητό φίλο todor kabakchiev!!!!

Κι ακόμη θλίβομαι που καταφέρεστε εναντίον μιας πρωτοβουλίας της γέφυρας που μας έδωσε τα χρήματα σε χορηγία για να πραγματοποιήσει τη συναυλία αυτή η ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" εντελώς δωρεάν και να δώσει λίγη χαρά κι ελπίδα στους δημότες σας, πάντα με τα ωραία τραγούδια του μπαμπά μου!
τους απαγορεύσατε αυτή τη χαρά! να σας χαιρόμαστε!

Αν όμως όλα αυτά είναι συκοφαντίες και κανείς από το δήμο δεν κίνησε καμία διαδικασία (ποιος όμως άραγε είναι αυτός που κρούει με απελπισία τον κώδωνα του κινδύνου προς την πυροσβεστική; μήπως εγώ;;;;)
θα σας παρακαλούσα καλοί μου άνθρωποι να με βοηθήσετε να πραγματοποιήσω τη συναυλία μας αυτά, την τόσο ωραία και καλή για τους δημότες σας,

Στο κάστρο του Αντιρρίου, τη Δευτερά 7 Αυγούστου, την ήμερα της πανσελήνου, που ούτως η άλλως σε όλη την Ελλάδα, όλες οι Εφορείες Αρχαιοτήτων ανοίγουν τα κάστρα και τα αρχαιά θέατρα, τους αρχαίους χώρους και τα αρχαία νεκροταφεία και καλούν τους ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το γλυκό διπλό φεγγάρι όλη τη νύχτα και μάλιστα κάνουν τα στραβά μάτια και δίνουν την άδεια σε όλα τα συγκροτήματα να παίξουν μουσική, να διασκεδάσει ο κόσμος βρε αδελφέ κομματάκι, και κανείς τους δεν τρέχει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες να τους ζητήσει σωστή πυρασφάλεια!

Μα τώρα για που;
Για τα χαλάσματα, για τις πέτρες;
Εκεί που συνήθως δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα;

Ελπίζω να εισακουσθώ από το δημοτικό σας συμβούλιο και με μια φωνή όλοι σας να μας καλέσετε στη συναυλία τη Δευτέρα 7-8, στην ωραιότερη πανσέληνο!
Ελάτε άντρες! θα ’χει κι ενα φεγγάρι μούρλια!
Βέβαια απο εσάς μονο εξαρτάται!
Σας χαιρετώ!

Μαργαρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom