Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο εισαγγελέας εν μέσω χειροκροτημάτων


Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Ξεκινώντας την αγόρευση του, επικαλούμενος μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στο νόμο, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, επισήμανε πως βάση του ιδρυτικού της νόμου, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας επισήμανε σχετικά με το επιχείρημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαν υποκλαπεί τα email του από τον τότε αντιπρόεδρο, πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε είτε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς αυτός ήταν "απλός συντονιστής- μαέστρος" σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ.

"Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να υποβάλει, αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου" τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ και επισημαίνοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ "σε ενός ανδρός αρχή".

"Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται", θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάς".Από το πρωί η δίκη διεξάγεται με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία.

Μάλιστα η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας εκ των ακροατριών που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη."Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου! Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματα σας να πάτε άλλου!" τόνισε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom