Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Φωτιά στα Καλύβια: Μάχη από γη και αέρα για να μη φτάσει στα σπίτια (φωτο & βίντεο)


- H πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση
- Ο δυνατός αέρας στην περιοχή δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών
- Παλεύουν να "πιάσουν" τη φωτιά πριν πλησιάσει τα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή
- Αυτή την ώρα η γενική εικόνα της φωτιάς δείχνει ότι οι

πυροσβέστες είναι σε καλό "δρόμο" για την κατάσβεση
- Προβληματισμός υπάρχει για το μέτωπο που κινείται προς την Ανάβυσσο
- Φωτογραφίες και βίντεο




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. 

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Στις 19:30 το απόγευμα η γενικότερη εικόνα της φωτιάς ήταν καλή. Δηλαδή οι προσπάθειες των πυροσβεστών έδειχναν να έχουν αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για το μέτωπο που έχει κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο. Ωστόσο δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβεστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 υδροφόρες Δήμων, 20 άτομα πεζοπόρο και δίνουν μάχη με τη φωτιά ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα ενώ ένα πέμπτο ελικόπτερο συντονίζει την επιχείρηση.
2/2 …50 πυροσβέστες με 20 οχήματα 7 εθελοντικά οχήματα, 12 OTA, 20 άτομα πεζοπόρο, 5 Ε/Π & 1 Ε/Π συντονιστικό.

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν αργά το απόγευμα και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, 5 ελικόπτερα, καθώς και 1 συντονιστικό.

Στην περιοχή επικρατεί δυνατός αέρας - 5 με 6 μποφόρ- που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια.

 Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό...
ΦΩΤΟ newsIT.grΦΩΤΟ newsIT.gr
Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται "πολύ υψηλός" τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φωτογραφία από αναγνώστη του newsIT.grΦωτογραφία από αναγνώστη του newsIT.gr
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά, Δήμαρχο Λαυρίου και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν πέσει η νύχτα και οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να "πιάσουν" τη φωτιά, οι φλόγες θα μπουν μέσα στη Σαρωνίδα.

Στις 18:20 το απόγευμα η φωτιά έφτανε σε κοντινή απόσταση από τα σπίτι - Εικόνα από ΣΚΑΪΣτις 18:20 το απόγευμα η φωτιά έφτανε σε κοντινή απόσταση από τα σπίτι - Εικόνα από ΣΚΑΪ



Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom