Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του 4ου Ράιχ: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων για το κοινό συμφέρον


Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έκρινε την Πέμπτη νόμιμες τις περικοπές συντάξεων στη Λιθουανία λόγω κρίσης, κάτι που αφορά και την Ελλάδα, επισημαίνουν γερμανόφωνα ΜΜΕ.

Σε μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (EΔΔΑ) του Στρασβούργου που αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις χώρες που τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν να επιβάλλουν ευρείας κλίμακας προγράμματα λιτότητας, αναφέρονται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου όπως και η αυστριακή Die Presse.

Η απόφαση αυτή αφορά εν πρώτοις τη Λιθουανία, από όπου και προέρχεται η επίμαχη προσφυγή, και έχει να κάνει με το μείζον θέμα της νομιμότητας των περικοπών σε συντάξεις λόγω οικονομικής κρίσης.

Η Die Presse ειδικότερα σε άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: οι συντάξεις θα μπορούσαν να περικοπούν» αναφέρει: «Μια χώρα θα μπορούσε εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης να προβεί σε περικοπές συντάξεων. Ένα τέτοιο μέτρο δεν θίγει τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών της, έκρινε σε απόφασή του το ΕΔΔΑ την Πέμπτη. Οι δικαστές απέρριψαν προσφυγή μιας Λιθουανής, η οποία προσέφυγε στο ΕΔΔΑ κατά του λιθουανικού δημοσίου επειδή η σύνταξή της μειώθηκε 15% κατά την περίοδο 2010-2013».

Όπως σημειώνει η Die Presse αλλά και η SZ κατά την περίοδο αυτή η Λιθουανία πέρασε μια βαθιά δημοσιονομική κρίση και αναγκάστηκε να επιβάλλει ευρείες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, απολύσεις στο δημόσιο και μεγάλες αυξήσεις φόρων προκειμένου να επιστρέψει σε θετική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Στρασβούργου οι περικοπές στη σύνταξη της προσφεύγουσας είναι νόμιμες επειδή ήταν επιβεβλημένες από το «κοινό συμφέρον».

Όπως σημειώνουν και οι δύο εφημερίδες, με την ίδια αιτιολογία έχουν απορριφθεί προσφυγές και από την Ελλάδα και την Πορτογαλία. (Σσ: Ας σημειωθεί ότι παρότι οι αποφάσεις του ΕΣΔΑ δεσμεύουν καταρχήν τους διαδίκους, λαμβάνονται υπόψην και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις από τα εθνικά δικαστήρια.)

Deutsche Welle
http://www.stontoixo.com/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...



Οι κλεφτοσυμμοριες των ελληνικων κυβερνησεων και οι ληστοσυμμορια της ΕΕ βυζαξαν το ιδιο γαλα της κλεψιας και της ατιμιας οποτε δεν βρισκω τιποτε το παραξενο οτι εγκρινουν τις περικοπες μισθων και συνταξεων Οι ελληνικες κυθερνησεις προεκυψαν απο καλπικες εκλογες η δε ΕΕ στηθηκε απο ιδρυσεως της στη
βαση της φτωχοποιησης των λαων της

Read more: Go to TOP and Bottom