Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Παγκόσμια πατέντα του καρτέλ της κόκας «αποκρυπτογράφησε» η ΕΛ.ΑΣ.


Κύκλωμα με συμμετοχή Ελλήνων και αλλοδαπών, το οποίο μετέφερε από τη Λατινική Αμερική και εισήγαγε με ιδιαίτερους τρόπους στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευε στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, την επιχείρηση έφερε εις πέρας η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες που άρχισαν περίπου πριν έναν χρόνο. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, μερικά εκ των οποίων με «ενδιαφέρον» ποινικό παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το καρτέλ υπέβαλλε σε χημική διαδικασία την κοκαΐνη και την εμπότιζε σε έντυπο διαφημιστικό υλικό, το οποίο και έστελνε στη χώρα μας. Στη συνέχεια, στην Ελλάδα ερχόταν «μάγειρας» από την Κολομβία, ο οποίος επεξεργαζόταν το υλικό και απομόνωνε εκ νέου τις ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου η σπείρα να τις διοχετεύσει εντός και εκτός Ελλάδος.

Το κύκλωμα φέρεται να έχει δραστηριότητα σε αρκετές χώρες παγκοσμίως, ενώ οι ελληνικές αρχές, αφού πρώτες κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» τον τρόπο δράσης της σπείρας, έχουν ενημερώσει σχετικά την Interpol και τη Europol.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom