Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Φρούριο» το Ζάππειο,κάγκελα παντού! - Φοβούνται τους λιμενεργάτες - Υπογράφουν το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco


Κάγκελα... παντού. Σε «αστακό» έχει μετατραπεί το Ζάππειο Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την υπογραφή στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία Cosco.


Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή είσοδο με κάγκελα (όπως φαίνεται στις φωτο από το zougla.gr) εν αναμονή της άφιξης λιμενεργατών, οι έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας από την πλατειά Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στην αποκρατικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO ShippingCorporation.

Το παρών από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας θα δώσει ο νέος ισχυρός άνδρας πρόεδρος του ΔΣ της ChinaCoscoShippingCorporationLimited, XuLirong, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία που αποδίδεται από το Πεκίνο στη συμφωνία που φιλοδοξεί να αναδείξει τον Πειραιά σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο και πύλη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιονατολικής Ευρώπης.

Από ελληνικής πλευράς η συμφωνία θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ θα ακολουθήσει ειδική τελετή στο Ζάππειο, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δώσει το παρών ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν από τις 11.00 το πρωί οι λιμενεργάτες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Ζάππειο. Η 24ωρη απεργία δεν επηρεάζει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί δημόσιων λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα συγκεντρωθούν στον επιβατικό σταθμό και θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θα προχωρήσουμε σε αποχή από την εργασία μας το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απριλίου, ενώ τη Δευτέρα 11/4 θα συνεδριάσουμε το πρωί προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας» δήλωσε η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

«Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την έλευση του Γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής, Χρήστο Λαμπρίδη, ο οποίος θα συνοδεύεται από ομάδα του σχετικού υπουργείου και θα έχουμε συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης. Η πορεία και το αποτέλεσμα των συζητήσεών μας θα κρίνει σημαντικά και την επόμενή μας κίνηση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom