Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δεν βλογάνε μόνο τα γένια τους οι Βουλευτές μας,φροντίζουν και τους υπαλλήλους της Βουλής!


Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, κατ’ αρχήν κατ’ άρθρο και στο σύνολο, ο «Κώδικας Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου»,που κατά πως φαίνεται συμπεριλαμβάνει και τους υπαλλήλους της Βουλής.

Οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες μας (με λίγες εξαιρέσεις) δεν βλόγησαν μόνο τα δικά τους γένια,αλλά όπως θα δείτε στο τέλος και των υπαλλήλων της Βουλής που εξελέγησαν σε αυτοδιοικητικές ή περιφερειακές εκλογές.

Το θέμα ήταν συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος και του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλής, των προτάσεων:
α) «Για τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
β) «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997), όπως ισχύει».
γ) «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 6701/ΦΕΚ Α΄ 234/27.12.1994 Απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής "περί μισθώσεως από τη Βουλή αναλόγου αριθμού δωματίων για τη διαμονή των στερουμένων ιδιοκτήτου ή μισθωμένης κατοικίας στην περιοχή τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, Βουλευτών επαρχίας"» και
δ) «Τροποποίηση της Απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, ΦΕΚ Α΄ 163/ 30.11.1990, «Για τη σύσταση "Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, Ευρωβουλευτών"»».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Αντώνιος Συρίγος και Ιωάννης Τραγάκης.

Υπέρ, ψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Κατά ψήφισαν, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, και "παρών", το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. "Παρών" ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, τόσο επί της αρχής, όσο και στην ψηφοφορία κατ’ άρθρον.

Η Χρυσή Αυγή, ψήφισε "ναι" στο άρθρο 4 και "παρών" στα άρθρα 3, 6, 9 και 10, ενώ καταψήφισε τα υπόλοιπα.

Το ΚΚΕ, ψήφισε "ναι" στα άρθρα 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 και 11.

Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε "ναι" στα άρθρα 4, 10 και 11 και "παρών" στο άρθρο 9.

Με μεγάλη πλειοψηφία επίσης, η Ολομέλεια ενέκρινε την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 6701/ΦΕΚ Α΄ 234/27.12.1994 Απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, που παρέχει και στους βουλευτές Επικρατείας (για τους οποίους δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη, όπως για τους βουλευτές της περιφέρειας) που δεν έχουν κατοικία στην Αθήνα, τη δυνατότητα της μίσθωσης κατοικίας από τη Βουλή.

Ψηφίστηκε ακόμη, και η πρόταση του προέδρου της Βουλής για την τροποποίηση της Απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, «Για τη σύσταση "Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, Ευρωβουλευτών"» με την οποία τίθεται ανώτατο όριο, για τα δάνεια βουλευτών από το Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας, το οποίο είναι 15.000 ευρώ για τους νυν βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην.

Αναφερόμενος στην τροποποίηση αυτή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιουργείται από τον λογαριασμό μισθοδοσίας βουλευτών και όχι από χρήματα του Δημοσίου.

Τα παλικάρια όμως φρόντισαν να μην αφήσουν παραπονεμένους και τους υπαλλήλους της Βουλής

«Υπάλληλοι της Βουλής, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που έχουν εκλεγεί περιφερικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι ή μέλη δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων θα μπορούν με αίτησή τους να αποσπώνται για το διάστημα της θητείας τους, σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ εντός των διοικητικών ορίων της περιφέρειας ή του δήμου που έχουν εκλεγεί.

Εάν, δε, υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή κενή θέση, θα μπορούν να αποσπούνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς την περιφέρεια ή τον δήμο, όπου εκλέχθησαν. Η δαπάνη μισθοδοσίας των αποσπασμένων ως άνω υπαλλήλων θα βαρύνει τη Βουλή των Ελλήνων».

Ούτος ειπείν ένας υπάλληλος της Βουλής ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχθηκε σε οποιοδήποτε αξίωμα, πλέον θα μπορεί να παίρνει απόσπαση μέχρι τη λήξη της θητείας του για υπηρεσία ή ακόμα και την ίδια τη περιφέρεια, το δήμο ή την κοινότητα στην οποία εκλέθχηκε.

Θα πληρώνεται το μισθό του κανονικά από τη Βουλή των Ελλήνων και όταν λήξη η θητεία του και δεν επανεκλεγεί θα τον περιμένει η θέση του στην Βουλή για να συνεχίσει την εργασία του! Ωραίες δουλίτσες…

Αυτό προβλέπει το άρθρο 2 των τροποποιητικών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Β Μέρος) που με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κανονισμού και ψηφίσθηκε σήμερα το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom