Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κινδυνεύει να χαθεί το κτήριο του ΟΣΕ στον Αγιο Διονύσιο (έγγραφο - ντοκουμέντο)

Η δημοτικής αρχή του Πειραιά δεσμεύτηκε να το κάνει χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κατάντησε αποθήκη

Κινδυνεύει να χαθεί το κτήριο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου, που έχει παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ στο Δήμο Πειραιά έναντι μισθώματος.

Αιτία, η αδράνεια της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη, καθώς
μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχει προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το έγγραφο – εξώδικο διαμαρτυρία του διευθύνοντα συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ Αθανάσιου Σχίζα που στάλθηκε στις 9 Μαρτίου στο Δήμο Πειραιά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Reportaz Net, ο Δήμος Πειραιά συνεχίζεται να αδιαφορεί και να μην εκπληρώνεται τις συμβατικές και εκ του νόμου προερχόμενες υποχρεώσεις για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου.


Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, κάνει χρήση διαφορετική από τη συμφωνηθείσα καθότι όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις των κρατικών φορέων (Εφορεία Αρχαιοτήτων κλπ), αλλά και μετά από αυτοψία υπαλλήλων της εταιρείας προκύπτει ότι το κτίριο δεν χρησιμοποιείται για τη συμφωνημένη χρήση αλλά έχει εγκατασταθεί εργοτάξιο εργολάβου του Δήμου και έχει καταστεί αποθήκη αστικού εξοπλισμού.

“Η χρήση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές στο μίσθιο” αναφέρεται στο έγγραφο της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, ενώ επισημαίνεται: ‘Περαιτέρω καθυστερείτε ανεπίτρεπτα στη λήψη των άμεσων και επιβαλλόμενων μέτρων για την αποκατάσταση και προστασία του μισθίου (κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου) και την συντήρηση του”.

Καταλήγοντας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαμαρτύρεται εντόνως για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του Δήμου Πειραιά και τον καλεί εντός 15 εργάσιμων ημερών να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες τις οποίες έχει υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη και αυτή η προθεσμία, τότε δηλώνει ότι θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσει όρο της σύμβασης για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου που κινδυνεύει να χαθεί από το Δήμο Πειραιά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η αποκάλυψη για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά έφτασε η αποκάλυψη του Reportaz Net για τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου που κινδυνεύει να χαθεί, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής...
Μώραλη.

Το θέμα έθεσε με κάπως ανορθόδοξο, άκομψο και αντιδεοντολογικό τρόπο κάποια δημοτική σύμβουλος, η οποία ρώτησε τον δήμαρχο Πειραιά για τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Διονυσίου, επικαλούμενη δημοσίευμα χωρίς να μπει στον κόπο ν' αναφέρει το ΜΜΕ ως όφειλε για λόγους δεοντολογίας, αλλά και δικής της αξιοπιστίας.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι έχει ανακρίβειες το δημοσίευμα, το οποίο όμως η ίδια επικαλέστηκε για να ρωτήσει δημοσίως τον δήμαρχο, χωρίς πάλι να μπει στον κόπο να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές ως όφειλε για λόγους δεοντολογίας, αλλά και δικής αξιοπιστίας.

Αντιθέτως, χαρακτήρισε ακριβές στο δημοσίευμα ότι το κτήριο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος από ιδιώτη εργολάβο αντί για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακολούθησε η παρέμβαση του δημάρχου Πειραιά που περιορίστηκε ν' αναφέρει ορισμένα πράγματα από την επικείμενη απάντηση του Δήμου προς τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ που είχε στείλει την εξώδικη διαμαρτυρία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κι άλλος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος γενικά και αόριστα έκανε λόγο για δημοσίευμα τοπικού site χωρίς συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά, επισημαίνοντας το αυστηρό ύφος της επιστολής του διευθύνοντα συμβούλου προς τον δήμαρχο της πόλης.

@ Αναμφίβολα είναι θετικό ότι αποκαλύψεις από δημοσιεύματα συζητούνται εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αν και κάποια δημοτική σύμβουλος δεν ανέφερε ποιο ΜΜΕ αποκάλυψε το θέμα (Μπορεί να το είδε αναδημοσιευμένο κάπου αλλού ή απλά να της το μετέφεραν άλλοι...)
Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ορισμένα πράγματα γιατί το συγκεκριμένο θέμα βγήκε από το Reportaz Net.

Κατ΄αρχήν, όποιος γνωρίζει ελληνικά κι έχει διαβάσει το δημοσίευμα, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι σχεδόν κατά 100% περιλαμβάνει επιλεγμένα αποσπάσματα από την έγγραφη εξώδικο διαμαρτυρία του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ προς το δήμαρχο Πειραιά.

Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, δημοσιεύεται ολόκληρο το εξώδικο - ντοκουμέντο που αποκάλυψε το Reportaz Net.

Άρα, δεν μπορεί κάποια δημοτική σύμβουλος να κάνει λόγο γενικά και αόριστα για "δημοσίευμα με ανακρίβειες", από την στιγμή που παραθέτει επί λέξει όσα σημειώνονται στο εξώδικο.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι εδώ αποκαλύπτεται έγγραφο- ντοκουμέντο της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δήμο Πειραιά και δεν μιλάμε.για σχόλιο, άποψη ή δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μπορεί να εμπεριέχουν ανακρίβειες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απορία άξιος πως κάποια δημοτική σύμβουλος και δη έμπειρη φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ένα δημοσίευμα με "ανακρίβειες" για ένα θέμα που προφανώς θεώρησε ότι ήταν σημαντικό ή τουλάχιστον ενδιαφέρον για κείνη και την παράταξή της;

Μήπως θα έπρεπε -έστω με αφορμή το δημοσίευμα- ν' αναζητήσει το σχετικό έγγραφο στο Δήμο Πειραιά να το διαβάσει πρώτα και μετά να ρωτήσει τον δήμαρχο Πειραιά;

Αλήθεια, ποιες θεωρεί ότι ήταν οι ανακρίβειες στο δημοσίευμα ή για την ακρίβεια στα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ;

Πηγή: http://www.reportaznet.gr/

Λύση για το κτίριο του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο

Μια πολύ αυστηρή προειδοποίηση έγινε στο Δήμο Πειραιά από την ΓΑΙΟΣΕ ΑΕ για την κατάσταση του κτιρίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Η επιστολή ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν τηρούσε τις συμβατικές και εκ του νόμου υποχρεώσεις για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου και ότι υπήρχε πρόβλημα με την καθαριότητα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έδωσε εντολή να καθαριστεί άμεσα ο χώρος, ο οποίος σήμερα έχει αποθηκευτική χρήση ενώ «φιλοξενεί» και ένα εργοτάξιο.

Έτσι και έγινε! Την όλη επιχείρηση «συντόνισε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Βοιδονικόλας. Πλέον, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στο δημοτικό συμβούλιο, το «θέμα θεωρείται λήξαν» ωστόσο, η ευθύνη είναι συνολική και αφορά και την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 25 ετών με την ΓΑΙΟΣΕ για την αξιοποίηση του ακινήτου και τη δημιουργία Κέντρου Διάδοσης Λαϊκής Μουσικής ενώ ακολούθησε ένα «μνημόνιο συνεργασίας» με την εταιρεία για τις σιδηροδρομικές γραμμές ώστε να μετατραπούν σε ποδηλατοδρόμο.

Και οι δυο δράσεις εντάχθηκαν σε ΕΣΠΑ, ωστόσο απορρίφθηκαν διότι η ΓΑΙΟΣΕ κρίθηκε ότι δεν είναι αρμόδια να παραχωρεί γη και ακίνητα. Αρμόδιος φορέας είναι μόνο ο ΟΣΕ και με αυτό το σκεπτικό, τα δυο αυτά έργα θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, με καλύτερη -ελπίζουμε-… τύχη!

http://koinoniki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom