Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Εκδήλωση-παρουσίαση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή τη Δευτέρα στο "Ρυθμό"


Την Δευτέρα 18/4/2016 στις 7 το απόγευμα στον ΡΥΘΜΟ, ο Δήμος Ζωγράφου και η επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή διοργανώνουν εκδήλωση για το Πάρκο.

Επειδή πιστεύουμε ότι ΤΩΡΑ πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα
να δημιουργηθεί το πάρκο στο Γουδή, σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση αυτή, στην οποία Θα παρουσιαστούν και οι μελέτες για τα πάρκα Γουδή και Ιλισίων.

Εχουν προσκληθεί η περιφερειάρχης κ.Δουρου και η αντιπεριφερειάρχης κ.Κυπριανίδου

Σας περιμένουμε !!!!!

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα:
«Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ) αποτελεί ένα σημαντικό πόλο υπερτοπικού υψηλού πρασίνου, το μοναδικό σήμερα μεγάλο ελεύθερο δημόσιο χώρο σε μία Αθήνα, που διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, μόλις 2,5 τ.μ., ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Από την άλλη η Αθήνα είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δε διαθέτουν Μητροπολιτικό Πάρκο, δηλαδή μεγάλο σε έκταση χώρο με υψηλό και πυκνό πράσινο, με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις και δυνατότητες ψυχαγωγίας.

Δυστυχώς όμως, αντί να διαφυλαχθεί ο χώρος αυτός, να αναδειχθεί και να προσφέρει την ευεργετική του επίδραση στη ζωή των κατοίκων της πολύπαθης Αθήνας, δέχτηκε συντριπτικά χτυπήματα αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων.

Στον πυρήνα του Πάρκου χωροθετήθηκαν μια σειρά ετερόκλητες και ιδιαίτερα οχληρές λειτουργίες: το Μπάντμιντον και τα γραφεία της ΕΠΟ, που έφεραν τους παράνομους δρόμους, την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία και στάθμευση των αυτοκινήτων, ακυρώνοντας έτσι ακόμη και την ιδέα της υπάρξεως ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο Γουδή και συγχρόνως καταστρατηγώντας όσα προβλέπουν ο ν.732/77,ον.1515/85(Ρυθμιστικό της Αθήνας), η Μελέτη του Πολυτεχνείου, η απόφαση του Σ.τ.Ε 1970/2012 και το Π.Δ.187/Δ/11.».

Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε:
Να ματαιωθεί η ακύρωση του Π.Δ 187/Δ/11,η οποία επικρέμεται από τη μη εφαρμογή της οδηγίας 2001/42/ΕΚ(Έκδοση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του Σ.τ.Ε 1970/2012 με την οποία κηρύχθηκε αυθαίρετη η μόνιμη εγκατάσταση του Μπάντμιντον.
Να ολοκληρωθεί η θεσμοθέτηση του (ΜΠΓ) (Έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης), με ενσωμάτωση των θέσεων της Επιτροπής Αγώνα για το ΜΠΓ.
Να απομακρυνθεί κάθε ετερόκλητη και ασύμβατη λειτουργία από το χώρο του Πάρκου (π.χ. ΕΠΟ) και να κλείσουν οι παράνομοι δρόμοι.
Να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό, με άμεση παραχώρηση στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου των εκτάσεων που προβλέπει ο ν.732/77″.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom