Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μικροί, μοιραίοι κι άβουλοι, βάζουν την καρέκλα πάνω από τη χώρα

Γι’ αυτό μας χορεύουν στο ταψί, χέρι χέρι, Ευρωπαίοι και ΔΝΤ

Είμαστε στις δώδεκα παραπέντε - Είναι η ώρα να καλέσει ο Τσίπρας στη Βουλή όλα τα κόμματα να βάλουν τις κόκκινες γραμμές και να πουν:
«Ως εδώ. Οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις, τις ληστρικές αυξήσεις στον ΦΠΑ και στους φόρους εισοδήματος».

Ύστερα από επτά χρόνια, το παραμύθι φθάνει στο τέλος του, χωρίς να αφήνει έστω τη γλυκιά γεύση που παίρναμε όταν ήμασταν παιδιά και εντυπωσιαζόμασταν από τους φανταστικούς ήρωές του.Ούτε αυτό δεν είχαν τα Μνημόνια.

Τα ψέματα τελείωσαν. Όπως και οι ψευδεπίγραφες προσδοκίες ότι οι εταίροι μας –που και σε αυτήν τη φάση αποδείχθηκε ότι μόνο τύποις είναι εταίροι– θα αποδέχονταν την απόφαση του ελληνικού λαού και θα άλλαζαν τη συνταγή.

Θα την έκαναν κάπως γλυκόπικρη, για να είναι πιο εύπεπτη. Το ζήσαμε αρχικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, που μας παρέδωσε άνευ όρων. Στην ίδια ρότα ακολούθησαν οι συγκυβερνήτες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, χωρίς καμία, έστω υποτυπώδη, αντίσταση. Στην ίδια κατάληξη οδηγείται, δυστυχώς, και η τελευταία ελπίδα, ο Τσίπρας.

Με μία σημαντική διαφορά,που δεν μπορεί να την παραβλέψει κανένας λογικός άνθρωπος που σέβεται την πραγματικότητα και δεν φοράει παραμορφωτικά κομματικά γυαλιά, ότι έπαιξε τη ζαριά, ρισκάρισε.

Αλλά η άλλη πλευρά είχε και έχει την....

Η συνέχεια στο σημερινό Παρόν,στη σελίδα 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom