Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παραιτήθηκε μετά το σάλο με τα "παλλόμενα πέη" ο βέλγος Γιαν Φαμπρ!

Ο Μπαλτάς πότε θα παραιτηθεί;

Μετά τις σφοδρές, σφοδρότατες αντιδράσεις, σήμερα το πρωί ο Γιαν Φαμπρ υπέβαλε την παραίτησή του. Μάλιστα, δεν ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ.

Την είδηση μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, στην ηλεκτρονική
της έκδοση. Οι αντιδράσεις ήταν πραγματικά "εκρηκτικές". Αφορμή το ότι το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε τα... κλειδιά του Ελληνικού Φεστιβάλ στον Βέλγο καλλιτέχνη, Γιαν Φαμπρ, έργα του οποίου είχαν προκαλέσει... ποικίλλα σχόλια.

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει πως "δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει στη θέση του μετά την κατακραυγή αυτή, μετά από τον ορυμαγδό των αντιδράσεων. Δεν είχε και λόγο άλλωστε. Δεν (μας) είχε και ανάγκη".

Σήμερα το πρωί δήλωσε παραίτηση και μάλιστα, δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ.

Μετά από μiα σωρεία ολέθριων λαθών και την αδυναμία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά να διαχειριστεί την κατάσταση, ο Γιαν Φαμπρ έπραξε τα αυτονόητα.

Μήπως πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει και η παραίτηση του ίδιου του υπουργού, του κατεξοχήν υπεύθυνου για την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας;

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για την πληροφορία αυτή από το Μέγαρο Μαξίμου...

Δήλωση Φαμπρ σε Βελγικό ΜΜΕ
Ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μίλησε σε βελγικό μέσο ενημέρωσης λίγο μετά  την υποβολή της παραίτησής του.

«Αποδέχθηκα την εντολή που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός πολιτισμού, υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία», λέει ο Γιαν Φαμπρ σε μια σύντομη δήλωση στην βελγική εφημερίδα L'avenir, μια από τις μεγαλύτερες του Βελγίου. «Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο έχω εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά».

Διαβάστε σχετικά:
Σάλος για τον Φαμπρ και τα «Παλλόμενα Πέη» του! (βίντεο)- Σωρεία αντιδράσεων για την... βελγοποίηση του Φεστιβάλ Αθηνών

Μήπως “φραγκέψαμε” κύριε υπουργέ”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom