Σάββατο 9 Απριλίου 2016

7η μέρα της μεγάλης πορείας ενάντια στην ανεργία - Διαδρομή Μέγαρα - Ελευσίνα (φωτο,βίντεο και διαδραστικός χάρτης)


Για 7η μέρα συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πορεία θα ξεκινήσει από τα Μέγαρα και αφού διανύσει περίπου 23 χιλιόμετρα θα καταλήξει στην Ελευσίνα, όπου οι οδοιπόροι θα διανυκτερεύσουν.

Η πορεία έχει διανύσει μέχρι τώρα 173 χιλιόμετρα και θα
ολοκληρωθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απρίλη όπου θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Επιτροπών Ανέργων, αλλά και συναυλία.

Σήμερα το πρωί, από την πλατεία Καραϊσκάκη αναχώρησαν πούλμαν που δρομολόγησαν Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος με προορισμό τα Μέγαρα, για να συναντήσουν τους οδοιπόρους και να βαδίσουν μαζί τους μέχρι την Ελευσίνα.

Πούλμαν που δρομολόγησαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και ΔΣ/ΑΕΝ αναχώρησαν το πρωί και από την πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά με κατεύθυνση τα Μέγαρα.

Την Κυριακή στις 7.30 π.μ. θα αναχωρήσουν πούλμαν για την Ελευσίνα από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Ομοσπονδίες και Συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Εκδήλωση υποδοχής με ομιλίες και θεατρική παράσταση στα Μέγαρα χτες το βράδυ

Με το σύνθημα «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», μπήκε λίγο μετά τις 19.00 στα Μέγαρα, η μεγάλη πορεία για την ανεργία, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην πόλη.



Στην πλατεία Λιτάρα στήθηκε η συγκέντρωση υποδοχής της στην πόλη των Μεγάρων.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Στρατούρης, αφού καλωσόρισε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης στην περιοχή, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στο Μεσαίωνα».

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του, επανέλαβε τα αιτήματα της μεγάλης πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Τι θέλαμε να πετύχουμε; Να μπει σε κίνηση ο άνεργος, ο εργαζόμενος που δουλεύει 2ωρα και 4ωρα για 200 και 300 ευρώ, δηλαδή σαν δούλος». «Η υπόθεση θα κριθεί απ' τους αγώνες.

Αν μπούμε σε κίνηση μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτοί έχουν πολλά εκατομμύρια, εμείς είμαστε εκατομμύρια», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις κατακτήσεις όπως η Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες αλλά και στις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας που είναι ικανές να θρέψουν τους πάντες, να δώσουν σε όλους δουλειά με δικαιώματα, αλλά που αυτό δε γίνεται γιατί αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία έχουν άλλα συμφέροντα. «Ο,τι δε δίνουν πρέπει να το κερδίσουμε με τον αγώνα μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η βραδιά έκλεισε με την πολύ όμορφη και επίκαιρη θεατρική παράσταση: «Η μοναδική και ασυνήθιστη ιστορία του Ευτύχη ή αλλιώς Ευτυχία», από τη θεατρική ομάδα «Ως Πότε».

Το σημερινό δύσκολο μέρος της διαδρομής είναι πλέον πίσω τους και όλοι ετοιμάζονται για την αυριανή μέρα όπου η πορεία θα διανύσει την απόσταση από τα Μέγαρα ως την Ελευσίνα και βέβαια για τη μεγάλη κορύφωση, τη συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Διαδραστικός χάρτης με την εξέλιξη της πορείας



Στο διαδραστικό χάρτη αποτυπώνεται το σημείο όπου βρίσκεται η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία και σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε μέσω τακτικών ανανεώσεων τη ροή της.

Πατώντας πάνω στα κόκκινα σημεία, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες,βίντεο και ρεπορτάζ από το συγκεκριμένο σημείο.

Πατώντας στο κουτάκι πάνω δεξιά ο χάρτης ανοίγει σε πλήρη οθόνη.

Η ανανέωση του χάρτη γίνεται πατώντας refresh (στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο F5 ή το αντίστοιχο εικονίδιο στον browser σας).

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom